ΤΟΠΙΚΑ

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα

με-το-βλέμμα-στραμμένο-στην-επόμενη-ημ-851206

Τις πολιτικές εξελίξεις της «επόμενης ημέρας» δρομολογεί στο ΠΑΣΟΚ η επανεκλογή του Γιώργου Παπανδρέου, με ποσοστό που ξεπερνά το 55%, στην ηγεσία του Κινήματος.
Ο κ. Παπανδρέου, αμέσως μετά την εκλογή του ξεκαθάρισε πως έγινε ένα πρώτο βήμα για την οικοδόμηση ενός νέου πολιτικού συστήματος. Τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στις αποφάσεις που πρόκειται να λάβει ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόκειται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες.
Οι πρώτες του κινήσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη, θα πρέπει να επιβεβαιώνουν ότι πρόθεσή του είναι να τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση για ενότητα του Κινήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου θα ανακοινώσει ότι επισπεύδεται το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (Ιανουάριο αντί Φεβρουάριο), καταργείται το Πολιτικό Συμβούλιο και δημιουργείται Επιτροπή Συνεδρίου.
Σε περίπτωση που προκριθεί η 20ή Ιανουαρίου θα πρέπει ο Γιώργος Παπανδρέου να συγκαλέσει έως την ερχόμενη Παρασκευή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο και θα κληθεί να εγκρίνει τη σχετική απόφαση καθώς βάσει του καταστατικού απαιτείται διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών από την προκήρυξη του Συνεδρίου έως την πραγματοποίησή του.
Εάν, πάλι, προκριθεί η λύση του Δεκεμβρίου- λύση που έχει προτείνει και ο Χάρης Καστανίδης- τότε θα πρέπει να προκηρυχθεί έκτακτο Συνέδριο με το αιτιολογικό ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει άμεσα να βγει από τον κύκλο των εσωτερικών διαδικασιών για να ασκήσει τα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα.

Ευάγ. Βενιζέλος-Κ. Σκανδαλίδης
Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη συγκρότηση ενός ριζοσπαστικού ρεύματος στο πρόσωπό του. Παράλληλα, τόνισε ότι στόχος παραμένει η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης υπογράμμισε ότι θα δώσει τη μάχη του εντός του ΠΑΣΟΚ για τις ιδέες και τις προτάσεις που διατύπωσε περί κυβερνώσας αριστεράς.
Η επανεκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ απασχόλησε και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Στελέχη
Αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έκαναν δηλώσεις για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ. Ο Τηλέμαχος Χυτήρης δήλωσε στον ραδιοσταθμό Real FM ότι ο Ευ.Βενιζέλος έχασε διότι βιάστηκε.
Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Βιάστηκε να επιζητήσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Δεν κατάλαβε μία μεγάλη αξία που υπάρχει στην πολιτική διεθνώς και που λέγεται timing. Το timing που επέλεξε ο Βαγγέλης Βενιζέλος για να μπει στην κούρσα αυτήν ήταν λανθασμένο. Για τον κόσμο, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε κλείσει τον κύκλο του, να σας το πω έτσι χοντρά, τον πολιτικό του κύκλο και αυτό φοβάμαι ότι δεν το αντελήφθη ο Βαγγέλης Βενιζέλος.»
Από την πλευρά του ο Ακης Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι ο λαός του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να νικήσει το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ. «Επέλεξε να στηρίξει για αυτό τον Γ. Παπανδρέου με μια νέα στρατηγική. Και τους θέλει όλους μαζί και τον Ευ. Βενιζέλο και τον Κ. Σκανδαλίδη και όλο το ΠΑΣΟΚ στρατευμένους σε αυτή τη νέα προσπάθεια, που θα είναι διαφορετική από ό,τι έγινε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου