ΤΟΠΙΚΑ

Καμιά αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό

καμιά-αλλαγή-στο-πολιτικό-σκηνικό-851206

Το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ δεν διαφοροποιεί ουσιαστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτε το πολιτικό σκηνικό, πιστεύουν τα υπόλοιπα κόμματα, λίγες ώρες μετά την επανεκλογή του κ. Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του Κινήματος.

Κ. Καραμανλής
Από την πλευρά της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός έστειλε ευχετήρια κάρτα στον Γ. Παπανδρέου εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει στενότερη συνεργασία για τα μεγάλα θέματα.
Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απέστειλε συγχαρητήρια κάρτα στον κ. Γ. Παπανδρέου στην οποία, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος αναγράφονται τα εξής:
“Αγαπητέ Γιώργο, συγχαρητήρια για την επανεκλογή σου. Προσβλέπω στην καλή συνεργασία κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου”.
Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Γ. Α. Παπανδρέου περί νίκης απέναντι σε εξωθεσμικά κέντρα, ο Θ. Ρουσόπουλος κάλεσε τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τους πει τι εννοεί.
Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, εκτιμά ότι «οι εργάτες και τα λαϊκά στρώματα που ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν τίποτα καλό, ούτε τίποτα το καινούργιο να περιμένουν από την εκλογή του κ. Παπανδρέου, όπως δεν θα είχαν και από την εκλογή του κ. Βενιζέλου».
«Η σύγκρουση δεν έχει ως περιεχόμενο προγραμματικές διαφορές (τέτοιες δεν συζητήθηκαν), έχει μόνο διαφορές τακτικής για το ποιος μπορεί καλύτερα να προσεταιριστεί και να αποπροσανατολίσει τον λαϊκό παράγοντα», συνεχίσει το ΚΚΕ και προσθέτει:
«Το ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΝΔ, είναι κόμματα που εκπροσωπούν και υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των μονοπωλιακών συγκροτημάτων, έχουν την ίδια στρατηγική απέναντι σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, όπως το έχουν αποδείξει και από κυβερνητικές θέσεις και δεν αλλάζουν. Πρέπει οι εργαζόμενοι να εγκαταλείψουν και τα δύο και να συσπειρωθούν μαζί με το ΚΚΕ στην πάλη για τα οξυμένα προβλήματα και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής» καταλήγει το ΚΚΕ.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, επισημαίνει ότι η πολυαναμενόμενη «αριστερή στροφή» του ΠΑΣΟΚ δεν πήρε σάρκα και οστά ούτε μετά τις εκλογές και ως εκ τούτου δεν υφίσταται ούτε και τώρα ζήτημα κεντρικής συνεργασίας Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη.
«Εύχομαι πρώτα καλή επιτυχία στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Νομίζω ότι ακριβώς όλη αυτή η εσωκομματική εξέλιξη όχι μόνο επικεντρώθηκε αλλά εξαντλήθηκε στο θέμα της ηγεσίας. Δυστυχώς δεν υπήρξαν οι μετατοπίσεις που θα προσδοκούσε κανείς σε πολιτικά ζητήματα ώστε αυτό που ακουγόταν από όλους, «η αριστερή στροφή», να πάρει συγκεκριμένο περιεχόμενο», δηλώνει ο κ. Αλαβάνος.
«Με αυτή την έννοια και έχοντας υπόψη τις άγριες αποδοκιμασίες εκ των έσω για την κατάσταση του ΠΑΣΟΚ, γίνεται πια πολύ περισσότερο κατανοητή- και στον ίδιο τον χώρο των πολιτών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ – η θέση μας ότι δεν είναι δυνατή μια κεντρική συνεργασία ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς», προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης επεσήμανε ότι η «η 16η Σεπτεμβρίου ήταν η Πύρρειος νίκη του Κώστα Καραμανλή, η 11η Νοεμβρίου η μεγαλειώδης νίκη του. Το κατενάτσιο της οικογενειοκρατείας πήρε για ακόμα μια φορά το αποτέλεσμα που ήθελε» δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.
Συγχαρητήριο μήνυμα προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ απέστειλε ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου