ΤΟΠΙΚΑ

Γιώργο ψήφισε και η Μαγνησία

γιώργο-ψήφισε-και-η-μαγνησία-851206

Ενας στους τέσσερις ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία στις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου συμμετείχε στις διαδικασίες της Κυριακής, όπου σε επίπεδο Μαγνησίας, όπως και πανελλαδικά, κυριάρχησε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έλαβε το 52,41% των ψήφων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 40,61% και ο Κώστας Σκανδαλίδης 6,98%.
Στη Μαγνησία συμμετείχαν στις εκλογές 12.488 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ και βρέθηκαν έγκυρα 12.256 ψηφοδέλτια.
Στο σύνολο του Νομού ο κ. Παπανδρέου έλαβε 6.423 ψήφους, ο κ. Βενιζέλος 4977 και ο κ. Σκανδαλίδης 856 ψήφους.
Σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές, στις «πράσινες κάλπες» προσήλθε σε επίπεδο Νομού το 25% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και σε επίπεδο Δήμου Βόλου το 30,6%.
Την Κυριακή ψήφισαν 12.488 μέλη και βρέθηκαν 12.256 έγκυρα ψηφοδέλτια, το 2004 είχαν ψηφίσει 16.493 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου υπερίσχυσε του Ευάγγελου Βενιζέλου σε όλο το Νομό, πλην του Δήμου Πορταριάς, της Αγριάς, του Λαύκου αλλά και στο εκλογικό τμήμα του ΔΟΥΚ στα Παλιά.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί με αρκετά προβλήματα στην σύνδεση με το on line σύστημα, ενώ στα νησιά των Σποράδων οι εκλογές έγιναν χειρόγραφα, αφού λόγω του απαγορευτικού απόπλου δεν υπήρξε η αποστολή ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Δεν έλειψαν ωστόσο οι ουρές τόσο νωρίς το πρωί, όσο και μέχρι αργά το μεσημέρι, όπου στην αναμονή περίμεναν ακόμη και 100 άτομα για να ψηφίσουν.

Τα αποτελέσματα
Στα εκλογικά τμήματα του Βόλου ψήφισαν 4.887 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Παπανδρέου έλαβε 2.362 ψήφους και ποσοστό 48,33%, ο κ. Βενιζέλος 2.211 ψήφους και ποσοστό 45,24% και ο κ. Σκανδαλίδης 314 ψήφους και ποσοστό 6,43%.
Στα εκλογικά τμήματα της Περιφέρειας της Μαγνησίας ψήφισαν 6.046 άτομα.
Ο κ. Παπανδρέου έλαβε 3.326 ψήφους και ποσοστό 55,01%, ο κ. Βενιζέλος 2.147 ψήφους και ποσοστό 35,51% και ο κ. Σκανδαλίδης 480 ψήφους και ποσοστό 7,94%.
Στη Νέα Ιωνία ψήφισαν 1.502 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Παπανδρέου έλαβε 810 ψήφους και ποσοστό 53,93%, ο κ. Βενιζέλος 605 ψήφους και ποσοστό 40,28% και ο κ. Σκανδαλίδης 62 ψήφους και ποσοστό 4,13%.

Ανάμικτα συναισθήματα
Ανάμικτα τα συναισθήματα “νικητών” και “ηττημένων” από αυτή την εκλογική διαδικασία.
Κοινός τόπος όλων ωστόσο στις δηλώσεις τους μετά την ανάδειξη του νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ η σφυρηλάτηση της ενότητας και η επόμενη μέρα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.
“Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου έχει μία νέα καθαρή εντολή που εκφράζει την εμπιστοσύνη των μελών και των φίλων στην πολιτική του δέσμευση, υπογραμμίζει σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Κώστας Καρτάλης, για σύγκρουση με τα συμφέροντα και τα εξωθεσμικά κέντρα που θέλουν να χειραγωγήσουν το ΠΑΣΟΚ. Οφείλουμε όλοι να τον στηρίξουμε και σε αυτή την προσπάθεια αλλά και στην πορεία νίκης για τις επόμενες εκλογές. Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ βγήκε δυναμωμένο από αυτή τη διαδικασία αλλά και με νέες υποχρεώσεις προς τον κόσμο που συμμετείχε στη διαδικασία. Το μήνυμα είναι άλλωστε καθαρό: ενωθείτε, αποδεχθείτε τη διαφορετικότητα των πολιτικών απόψεων, αναπτύξτε συλλογικότητα, διαμορφώστε προγραμματικό λόγο που να δίνει καθαρό πολιτικό στίγμα. αλλά και κάνετε ισχυρή αντιπολίτευση με στόχο την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στη διακυβέρνηση της χώρας.
Για καθαρή νίκη του Γ. Παπανδρέου και καθαρή νίκη της ενότητας του ΠΑΣΟΚ και της νικηφόρας πορείας του έκανε λόγο η βουλευτής Ροδούλα Ζήση, τονίζοντας ότι στόχος πλέον είναι «να προχωρήσουμε μπροστά σε ένα πλειοψηφικό ρεύμα και νικηφόρα πορεία, αποδομώντας την ανάλγητη κι αυταρχική κυβέρνηση της Ν.Δ». Δήλωσε ότι δεν την φοβίζει η επόμενη μέρα, καθώς σεβάστηκε και τις διαδικασίες και τις υποψηφιότητες και όλες τις τάσεις και τους συντρόφους της και λειτούργησε με την ίδια συλλογικότητα όπως και στο παρελθόν.
Ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας, που από την αρχή στήριξε το Β. Βενιζέλο, έκανε λόγο για νίκη με διττό χαρακτήρα, δηλαδή νίκη του ΠΑΣΟΚ στο σύνολό του λόγω και της μεγάλης προσέλευσης, αλλά και μια νίκη του Γ. Παπανδρέου, που έλαβε μία ισχυρή εντολή για να προχωρήσει στην ιδεολογικοπολιτική ανασύνταξη του κόμματος. Επισήμανε ότι είναι αυτονόητο ότι ο αγώνας θα δοθεί από κοινού, στηρίζοντας πρωτοβουλίες ηγεσίας, ενώ για την προσωπική του στάση τόνισε ότι ήταν καθαρή και συγκεκριμένη από την αρχή. «Εξάλλου, όπως όλοι συνομολογούν, ο νικητής δεν τα παίρνει όλα, ενώ ο ηττημένος δεν τα χάνει όλα».
Ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης από την πλευρά του, κάνοντας γνωστό ότι ψήφισε Σκανδαλίδη, διότι συνδέεται μαζί του με κοινούς αγώνες, επισήμανε ότι είναι ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει την πολιτική του για να πείσει. Κατά τα άλλα, όλοι πρέπει να στηρίξουμε τον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο ότι αποτελεί τον μεγάλο δημοκρατικό χώρο που μπορεί να δώσει μάχη για μια κοινωνία δικαιοσύνης κι αλληλεγγύης με βασικό στόχο την αναδιανομή του εισοδήματος που επιχείρησε- όπως είπε ο Α. Παπανδρέου το 1981 με επιτυχία»…”
Ο συντονιστικής της Ν.Ε. του κόμματος στο Νομό Γ. Φώτης επισήμανε ότι οι αρχές και τα οράματα είναι ο προνομιακός χώρος αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ. «Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Όλοι μαζί να δουλέψουμε για την ενότητα», ενώ ο αντιδήμαρχος Βόλου Γιάννης Στάμος υπογράμμισε: «Το βασικότερο για μένα είναι η ανακατανομή του εισοδήματος, κάτι που επιχειρήθηκε από τον Α. Παπανδρέου το 1981 με επιτυχία».
Ο αντιδήμαρχος Βόλου Γ. Στάμος που στήριξε τον Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι «η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους στις επάλξεις για ένα ΠΑΣΟΚ με καθαρό ιδεολογικό στίγμα με καθαρές πολιτικές θέσεις, με καθαρή τη θέση τι εκφράζουμε και ποιους εκπροσωπούμε και με μία νέα οργανωτική δομή, η οποία θα επικυρωθεί από το συνέδριό μας που θα καταστήσει το ΠΑΣΟΚ φερέγγυο αξιόπιστο σε μια νικηφόρα πορεία».
«Η συμμετοχή 900.000 πολιτών, μελών και φίλων του Κινήματος στην εκλογή Προέδρου αποτελεί μία ισχυρή εντολή προς το ΠΑΣΟΚ για ουσιαστικό πολιτικό διάλογο, επισημαίνει από την πλευρά της το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Πετρούλα Ντελεδήμου, για δυναμική και αποτελεσματική αντιπολίτευση, για μία νέα πορεία γεμάτη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, με προορισμό τη νίκη. Αποτελεί όμως και μία ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Προέδρου μας, του Γιώργου Παπανδρέου, μία ανανέωση της εντολής του 2004, «Άλλαξέ τα όλα». Είναι χρέος όλων μας να προχωρήσουμε με ενότητα και υπευθυνότητα σε μεγάλες αλλαγές, ανανεώνοντας το Κίνημά μας σε επίπεδο ιδεών, αντιλήψεων, νοοτροπιών και στελεχών. Είναι ευθύνη μας να δώσουμε ξεκάθαρες και συγκεκριμένες λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα του ελληνικού λαού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου