ΤΟΠΙΚΑ

Tεράστιο όσο και το πρόβλημα…

tεράστιο-όσο-και-το-πρόβλημα-851206

Με ένα τεράστιο πανό που ξεκινούσε από την ταράτσα μέχρι το ισόγειο του κτιρίου στο ΙΚΑ συνδικαλιστές του Π.Α.ΜΕ. προέβησαν σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που προωθούνται στην κοινωνική ασφάλιση.

Η συμβολική αυτή διαμαρτυρία στο κτίριο που στεγάζονται οι διοικητικές και υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ στο Βόλο, στην οδό Παπαδιαμάντη, διήρκεσε μέχρι τις 10 το πρωί και οι συνδικαλιστές αποχώρησαν ειρηνικά χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.

Νωρίτερα στελέχη του ΙΚΑ είχαν ζητήσει από τη Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. να απομακρύνει το πανό, ωστόσο αυτό που τονίστηκε είναι ότι πρόκειται για μία συμβολική διαμαρτυρία, η οποία ασφαλώς και δεν θίγει κανένα, ούτε και φυσικά παρεμπόδισε τη λειτουργία των υπηρεσιών.

Σήμερα το Π.Α.ΜΕ. διοργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας.

Στο συλλαλητήριο ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους το Σωματείο Εργαζομένων Δημοτικών-Διαδημοτικών Επιχειρήσεων, Συνδέσμων και Οργανισμών Ο.Τ.Α. Μαγνησίας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Μαγνησίας.

“Τα αντιεργατικά- αντιασφαλιστικά μέτρα που προωθούν Κυβέρνηση και βιομήχανοι έρχονται από το πρόσφατο παρελθόν, είναι συνέχεια των μέχρι τώρα κυβερνήσεων Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, έχουν μήτρα την αντιδραστική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν επιτρέπουν καμία αναμονή και κανένα εφησυχασμό”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Π.Α.ΜΕ. που μοιράστηκε χθες έξω από το ΙΚΑ εν όψει του σημερινού συλλαλητηρίου.

Το Π.Α.ΜΕ. διεκδικεί και απαιτεί:

– Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες- 60 για τους άνδρες
-Κατώτερο μισθό στα 1.400 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ
-Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ
– Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία- Πρόνοια
-Πλήρη και σταθερή εργασίας για όλους
-35ωρο- 7ωρο-5θήμερο
-Υπεράσπιση – διεύρυνση των Βαρέων και Ανθυγιεινών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου