ΤΟΠΙΚΑ

Να γίνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ των ρήξεων και των συγκρούσεων

να-γίνουμε-ξανά-το-πασοκ-των-ρήξεων-κα-851206

Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας πορείας για το Κίνημα, που αρχίζει στις 11 Νοεμβρίου. Με την μαζική, μεγαλειώδη, δημοκρατική συμμετοχή όλων των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ η σημερινή κρίση του Κινήματος θα μετατραπεί σε μια δημιουργική πορεία αναγέννησης της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.
Ζητώ μια εντολή δυνατή, εντολή καθαρή, για να πάμε ακόμα πιο μακριά, με ένα ΠΑΣΟΚ ανανεωμένο, της ανατροπής, της αλλαγής. Να σπάσουμε την αδιαφορία, τον κυνισμό, που λέει ό,τι τίποτα δεν αλλάζει.
Να γίνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ των ρήξεων και των συγκρούσεων με καθεστωτικές νοοτροπίες, με αλαζονικές συμπεριφορές, με προσωπικές στρατηγικές και πολιτικές, που μας ξέκοψαν από τις ρίζες μας, μας αποξένωσαν από τον λαό μας, που μας αποπροσανατόλισαν από τον προορισμό μας, έριξαν στην λήθη την αποστολή μας.
Αλλά και να συγκρουστούμε με αντιλήψεις που θέλουν να μας κάνουν Καραμανλή στη θέση του Καραμανλή, εξουσία για την εξουσία, διαχειριστές πελατειακών σχέσεων, κομματικών σκοπιμοτήτων, οικονομικών διευθετήσεων, αδιαφανών διαπλεκόμενων συμφερόντων.
Το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας καλείται να εκφράσει την νέα μεγάλη κοινωνική, πολιτική συμμαχία, των προοδευτικών δημοκρατικών αριστερών δυνάμεων. Αυτών, δηλαδή, που δεν διψούν για εξουσία, αλλά για μια νέα πολιτική ουσία. Που οραματίζονται μια νέα κοινωνική προοπτική με ιστορικό βάθος. Που θέλουν τους αδύνατους να στηρίζονται επάνω τους, αλλά να δίνουν και δύναμη και φωνή στους αδύνατους.
Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ, που θέλει τους αποκλεισμένους να έχουν φωνή, να έχουν πρόσβαση στην απασχόληση, στην παιδεία, στην υγεία, στην ποιότητα ζωής, στα δημόσια αγαθά.
Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ που θέλει ελεύθερους δημιουργούς, απελευθερωμένους παραγωγούς της καινοτομίας, κριτικά σκεπτόμενους πολίτες, υγιείς επιχειρηματίες, υπεύθυνη ιδιωτική πρωτοβουλία, για να προχωράμε μαζί, να στεκόμαστε απέναντι στην παραοικονομία που διαφθείρει, στην αδιαφάνεια που αδικεί, στην αναξιοκρατία και τη γραφειοκρατία που περιθωριοποιεί και ταλαιπωρεί.
Καλώ όλα τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος να συμμετάσχουν μαζικά σ’ αυτήν την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για το πολιτικό μας σύστημα, τους Έλληνες και τη χώρα.

“…να πάμε ακόμα
πιο μακριά,
με ένα ΠΑΣΟΚ ανανεωμένο,
της ανατροπής,
της αλλαγής…”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου