ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση Αυστριακών τουριστών στη Μαγνησία

αύξηση-αυστριακών-τουριστών-στη-μαγν-51588

Οι Αυστριακοί τουρίστες που θα έλθουν μέσα στο 2013 θα είναι περισσότεροι σε ποσοστό 15% – 20% σε σύγκριση με το 2012. Την εκτίμηση αυτή εξέφραζαν εκπρόσωποι της Μαγνησίας που από χθες συμμετέχουν στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης.

Φέτος είναι εντελώς διαφορετική η εικόνα για τη χώρα μας, σημειώνει η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου Σούλα Μπαρτζιώκα που βρίσκεται στην αυστριακή πρωτεύουσα μαζί με εκπροσώπους του Δήμου Σκιάθου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ συμμετέχουν ακόμη το Επιμελητήριο, ένας ξενοδόχος από τη Σκιάθο και ένας ακόμη ιδιώτης, ο ιδιοκτήτης του Lets Go Travel και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Κ. Λεβέντης. Πέρυσι για τους Αυστριακούς η Ελλάδα ήταν μία χρεοκοπημένη χώρα. Φέτος, λέει η κ. Μπαρτζιώκα, έχει αλλάξει η εικόνα. Ο συνολικός αριθμός που μέσα στο 2013 θα έλθει στην Ελλάδα θα φτάσει τους 600.000, αριθμός που ισοδυναμεί με τον αριθμό των Αυστριακών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας το 2011. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή ως την Κυριακή και το περίπτερο των φορέων της Μαγνησίας στεγάζεται στο ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ.

Η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Μαγνησία είναι ιδιαίτερα σημαντική, σημειώνει η κ. Μπαρτζιώκα, καθώς αποτελεί οδηγό για όλη τη γερμανόφωνη αγορά. Άλλωστε ο ΕΟΤ επενδύει πολλά στην Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου και η οποία θα δείξει αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που κάνουν επίσης λόγο για σημαντική αύξηση των Γερμανών τουριστών προς τη χώρα μας μέσα στο 2013.

Ακόμη οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων κατά την παραμονή τους στη Βιέννη ενημερώθηκαν για την απορρόφηση της αεροπορικής εταιρίας LAUDA AIR από την εταιρία ΑUSTRIAN MY ΗΟLIDAY, η οποία και με το νέο της εταιρικό σχήμα θα συνεχίσει και το 2013 να πραγματοποιεί δύο πτήσεις κάθε εβδομάδα προς και από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου