Υπότροφοι από το Ν. Μαγνησίας στις φετινές Υποτροφίες ΟΤΕ - COSMOTE

Τελευταία ενημέρωση: 2013-01-11, 13:23:18
Υπότροφοι από το Ν. Μαγνησίας  στις φετινές Υποτροφίες ΟΤΕ - COSMOTE
Απονεμήθηκαν οι Υποτροφίες ΟΤΕ – COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 σε πρωτοετείς φοιτητές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από την ελληνική περιφέρεια, που περιελάμβαναν και το Νομό Μαγνησίας, αλλά και για πρώτη φορά τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης. Με το θεσμό των Υποτροφιών να συμπληρώνει φέτος έντεκα χρόνια, 46 νέοι και νέες παρέλαβαν ένα σημαντικό βοήθημα για τις σπουδές τους, συνολικού ύψους €345.328. 

Οι 20 φετινοί Υπότροφοι που προέρχονται από τους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κυκλάδων, Μαγνησίας, Ρεθύμνου, Σάμου, Σερρών, Φθιώτιδας βραβεύτηκαν με το ποσό των €15.280 ο καθένας. Επιπλέον, 26 Τιμητικές Διακρίσεις αξίας €1.528 η καθεμία, απονεμήθηκαν από την COSMOTE σε υποψηφίους από τις ίδιες περιοχές, που ξεχώρισαν για τις σχολικές και εξωσχολικές τους επιδόσεις.

Η καθιερωμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι, παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ, και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Θανάση Κυριαζή. 

Απευθυνόμενος στο κοινό της εκδήλωσης ο κ. Τσαμάζ, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Στον Όμιλο ΟΤΕ συνεχίζουμε τη στήριξή μας στους νέους ανθρώπους, παρά την ένταση της κρίσης, αυξάνοντας φέτος τον αριθμό των υποτρόφων». 
Απευθυνόμενος στους Υποτρόφους και μιλώντας τους για την προσωπική ευθύνη, ο κ. Τσαμάζ τόνισε: «Στην Ελλάδα πάσχουμε από ευθυνοφοβία. Μιλάμε πάντα για απόδοση ευθυνών και ποτέ για ανάληψη. Και αυτό μας έχει οδηγήσει σε δύσβατα μονοπάτια. Η μεγαλύτερη ευθύνη όλων είναι απέναντι στον εαυτό μας. Να είμαστε πιστοί στις ιδέες μας. Να βάζουμε στόχους και να τους πετυχαίνουμε. Όμως, πρέπει να βλέπουμε πέρα από τα στενά όρια του εαυτού μας και να συμμετέχουμε. Γιατί πέρα από την ατομική ευθύνη υπάρχει και η συλλογική και με αυτή πρέπει να έρθουμε αντιμέτωποι προκειμένου να βγούμε από την κρίση. Να πορευτούμε με γνώμονα το εμείς, ως ομάδα». 

Εκτός από το χρηματικό βραβείο, οι Υπότροφοι και οι Διακριθέντες για το 2012-2013 παρέλαβαν δωρεάν σύνδεση Conn-x, κινητά τηλέφωνα με Καρτοσυμβόλαιο COSMOTE και δωρεάν πάγιο, που θα διαρκέσει για διάστημα ίσο με την επίσημη διάρκεια φοίτησης της κάθε σχολής και δωρεάν παροχή υπηρεσιών ΟΤΕ TV για ένα χρόνο.  Επιπλέον, στους Υποτρόφους δόθηκαν Tablets. Από την έναρξη του θεσμού των Υποτροφιών το 2002 μέχρι και σήμερα, έχουν απονεμηθεί συνολικά 126 Υποτροφίες και 257 Τιμητικές Διακρίσεις, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα €2 εκατ., έχοντας ήδη καλύψει την ελληνική περιφέρεια δύο φορές. 
Η πρωτοβουλία αυτή, που εντάσσεται στα προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΤΕ και της COSMOTE, συμβάλλει στη δημιουργία των προϋποθέσεων για την μόρφωση και την πρόοδο των νέων ανθρώπων αυτής της χώρας.


Από τη Μαγνησία
Μεταξύ των Υπότροφων ΟΤΕ-COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 από τη Μαγνησία είναι η Πολυξένη Σαμαρά (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Ιατρικής), ενώ μεταξύ των διακριθέντων ΟΤΕ- COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 η Βαλσαμία Αθανασιά (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών).

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
7
=