ΤΟΠΙΚΑ

Καλύτερη καθαριότητα στο Δήμο Βόλου

καλύτερη-καθαριότητα-στο-δήμο-βόλου-52675

Με επισκέψεις στους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδας θα συνεχίσει σήμερα την περιοδεία της στις ορεινές περιοχές του Δήμου Βόλου η νέα Αντιδήμαρχος του τομέα Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Νατάσσα Οικονόμου, με σκοπό να ενημερωθεί επί τόπου για θέματα που αφορούν κυρίως στον τομέα πολιτικής προστασίας, αλλά και γενικότερα ζητήματα στους τομείς των αρμοδιοτήτων της.

Με αφορμή και την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, η κ. Νατάσσα Οικονόμου επισκέφθηκε προχθές Τρίτη την Ιωλκό, την Πορταριά, τη Μακρινίτσα, τα Χάνια και τη Δράκεια, όπου σε συνεργασία με τους τοπικούς Αντιδημάρχους κ.κ. Γ. Γκουντέλια και Σ. Χαλκιά, τα τοπικά συμβούλια και τους Προϊσταμένους των Πολυδύναμων Τμημάτων, εξετάστηκε η κατάσταση και δόθηκαν οδηγίες για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο συντονισμό της υπηρεσίας με τις κατά τόπους Δημοτικές Ενότητες και τα Πολυδύναμα Τμήματα, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν εγκαίρως τυχόν προβλήματα ή παραλείψεις στην προετοιμασία για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων. Στα Χάνια, μάλιστα, η κ. Οικονόμου, συνοδευόμενη από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Αλ. Μεταφτσή επισκέφθηκε τις τρεις ξενοδοχειακές μονάδες που χρησιμοποιούν το εσωτερικό δίκτυο, δηλαδή το τμήμα του οδικού δικτύου που ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου Βόλου (το εθνικό δίκτυο εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας) και συζήτησε με τους ξενοδόχους για τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Η κ. Οικονόμου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει μεταξύ άλλων τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της καθημερινότητας στις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες που επισκέφθηκε, συμπληρώνοντας την ενημέρωσή της για τα θέματα της Διεύθυνσης που ανέλαβε μόλις πριν από μία εβδομάδα. «Σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής στενότητας, επιδίωξή μας είναι να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε να κάνουμε πιο ανθρώπινες τις συνθήκες ζωής των συμπολιτών μας», τόνισε σε σχετική της δήλωση η Αντιδήμαρχος και πρόσθεσε ότι «η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, λειτουργώντας με σχέδιο και επιχειρησιακή επάρκεια, θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος».

Τέλος, όσον αφορά θέματα εσωτερικής οργάνωσης της υπηρεσίας που σχετίζονται κυρίως με το προσωπικό, η κ. Οικονόμου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, παρά τις ελλείψεις και άλλες αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν, σύντομα θα είναι ορατά τα αποτελέσματα της προσπάθειας στην πόλη και την καθημερινότητα των πολιτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου