ΤΟΠΙΚΑ

Διαρρήκτες την πέταξαν από σκάλα!

διαρρήκτες-την-πέταξαν-από-σκάλα-52685

Εσπειραν τον πανικό και έφυγαν μεθυσμένοι και ξυπόλητοι…

Κλίμα τρομοκρατίας σε πολυκατοικία στο κέντρο του Βόλου προκάλεσε παρέα θρασύτατων και επικίνδυνων διαρρηκτών, οι οποίοι δεν δίστασαν να πετάξουν από τη σκάλα (!) την ένοικο ενός εκ των διαμερισμάτων, που είχε την «τύχη» να τους συναντήσει, επιστρέφοντας μέσα στο σπίτι της.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Ανοιγμένα διαμερίσματα, μία γυναίκα τραυματισμένη που σπρώχθηκε από τους δράστες στην προσπάθειά τους να διαφύγουν και κατρακύλησε τη σκάλα ενός ορόφου, ένα παπούτσι στο δρόμο από το «καινούργιο» ζευγάρι που έκλεψε ένας από τους δράστες και του έφυγε από το πόδι, ενώ έτρεχε. Αυτά άφησαν, εκτός από τον τρόμο, οι… διαβασμένοι, όπως όλα δείχνουν, δράστες, οι οποίοι παρέμειναν για αρκετές ώρες στην πολυκατοικία της οδού Νικοτσάρα με Γαλλίας αναζητώντας τη λεία τους.

Οι ένοικοι και οι ιδιοκτήτες της πενταόροφης πολυκατοικίας έζησαν τον εφιάλτη χθες μέρα – μεσημέρι. Τρεις νεαροί μελαψοί αλλοδαποί, σύμφωνα με περιγραφές μαρτύρων, εισέβαλαν δίχως να γίνουν αντιληπτοί στο κτήριο. Αρχικά κινήθηκαν σε διαμέρισμα του 5ου ορόφου και με τη μέθοδο του νερού κάτω από την πόρτα επιχείρησαν να ληστέψουν τον ιδιοκτήτη.

Εκείνη την ώρα κανείς δεν ήταν στο διαμέρισμα, ώστε να ανησυχήσει από πού προέρχονται τα νερά και να ανοίξει την είσοδο. Οι δράστες δεν μπόρεσαν να περάσουν στο εσωτερικό του διαμερίσματος που έβαλαν αρχικά στο στόχο τους και κάθισαν στο διάδρομο πίνοντας τις μπύρες που είχε αφημένες σε κιβώτιο ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος.

Ενώ έπιναν, η ιδιοκτήτρια διαμερίσματος στον 4ο όροφο, κρατώντας το ανήλικο παιδάκι της από το χέρι, εξήλθε από το σπίτι της, έκλεισε την πόρτα και έφυγε. Την αναχώρησή της αντιλήφθηκαν οι διαρρήκτες και κατέβηκαν έναν όροφο, σχεδιάζοντας την εισβολή τους. Το κατάφεραν, άνοιξαν την πόρτα και ξεκίνησαν να κάνουν φύλλο και φτερό τους χώρους του διαμερίσματος. Δεν μπορούσαν να φανταστούν, όμως, ότι η γυναίκα θα επέστρεφε μετά από 10 λεπτά, καθώς είχε συνοδεύσει το παιδάκι της στο σπίτι των γονιών της, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Η νεαρή γυναίκα ανοίγοντας την πόρτα είδε ορισμένα από τα πράγματά της πεσμένα στο πάτωμα. Έψαξε μήπως ξέχασε μπαλκονόπορτα ανοιχτή και πέρασε αέρας, αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη σκέψη της, όταν στην κουζίνα της ήρθε αντιμέτωπη με τον έναν από τους διαρρήκτες!

Σε κατάσταση πανικού άρχισε να καλεί σε βοήθεια, βγαίνοντας στον διάδρομο, όταν οι τρεις τρέχοντας να ξεφύγουν την έσπρωξαν για να φύγει από τη μέση, με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει τη σκάλα ενός ορόφου και να τραυματιστεί ευτυχώς όχι σοβαρά.

Εμεινε ξυπόλητος

Εκτός από αποτύπωμα που βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από ειδικό κλιμάκιο της σήμανσης, το οποίο έσπευσε στην πολυκατοικία μαζί με αστυνομικούς της Ασφάλειας Βόλου, οι δράστες άφησαν πίσω τους ένα παπούτσι…

Αναζητώντας χρήματα και τιμαλφή στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου, το οποίο παραβίασαν, ο ένας σκέφθηκε να… αγοράσει καινούργια υποδήματα. Έβγαλε τα δικά του, τα οποία στην προσπάθεια διαφυγής, άφησε στο διαμέρισμα και φόρεσε ένα ζευγάρι του ιδιοκτήτη. Φαίνεται, όμως, ότι δεν είχε υπολογίσει καλά το νούμερο και του έπεσε μεγάλο.

Τρέχοντας στο δρόμο, έμεινε ξυπόλητος, αφού το ένα από τα παπούτσια του έφυγε στο δρόμο και εντοπίστηκε από αστυνομικούς, που ξεκίνησαν τις έρευνες στη γύρω περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου