ΤΟΠΙΚΑ

Κλειστά χθες τα σχολεία στο Ν. Πήλιο

κλειστά-χθες-τα-σχολεία-στο-ν-πήλιο-53608

Μακριά από τα θρανία τους έμειναν χθες οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Πηλίου εξαιτίας του παγετού που επικρατούσε τις πρώτες πρωινές ώρες στο εθνικό δίκτυο Βόλου – Αργαλαστής. Συγκεκριμένα παγετός παρατηρήθηκε από τις Αφέτες μέχρι και το Δέλτα Αργαλαστής. Μάλιστα το πρώτο πρωινό δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας προς Μηλιές επέστρεψε, αφού λόγω του παγετού δεν μπορούσε να περάσει από τον δρόμο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα στενός και επικίνδυνος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Στο μεταξύ λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου αποφάσισε τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να λειτουργήσουν σήμερα από τις 9 το πρωί.

Λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας χθες το πρωί παρατηρήθηκε στο εθνικό δίκτυο Βόλου – Αργαλαστής ολισθηρότητα, ενώ κλιμάκιο της τροχαίας στο ύψος της διασταύρωσης των Μηλεών απαγόρευε την πρόσβαση σε ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα εάν δεν έφεραν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Συγκεκριμένα χθες στο Δήμο Νοτίου Πηλίου μετά από απόφαση της Δημοτικής Αρχής παρέμειναν κλειστά όλα τα σχολείου και νηπιαγωγεία εκτός από το Δημοτικό Σχολείο στα Καλά Νερά. Τα σχολεία που παρέμειναν κλειστά ήταν τα εξής: Λύκειο Αργαλαστής, Λυκειακές Τάξεις Τρικερίου. Γυμνάσια: Μηλεών, Νεοχωρίου, Αργαλαστής και Τρικερίου και Δημοτικά Σχολεία: Μηλεών, Νεοχωρίου, Αργαλαστής, Λαύκου, Μηλίνας και Τρικερίου καθώς επίσης και όλα τα Νηπιαγωγεία.
Αντίστοιχα στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου αν και δεν υπήρχε απόφαση της Δημοτικής Αρχής, δεν λειτούργησε το Δημοτικό Σχολείου Ανηλίου, αφού οι καθηγητές, αν και ξεκίνησαν δεν κατάφεραν να φτάσουν στο σχολείο λόγω παγετού. Ωστόσο για σήμερα Τετάρτη ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γιώργος Αντώνογλου ενημέρωσε τα σχολεία του Δήμου αλλά και τους εκπαιδευτικούς ότι τα σχολεία θα ανοίξουν μια ώρα αργότερα από το κανονικό, δηλαδή στις 9 το πρωί.

Από την πλευρά τους τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας χθες από τις 8:30 το πρωί προχώρησαν στη ρίψη αλατιού στο εθνικό δίκτυο, ενώ από τις 10 και μισή το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων πραγματοποιούνταν κανονικά χωρίς αλυσίδες.

Χαρακτηριστικά όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκος Φορτούνας, το χιόνι στο Νότιο Πήλιο δεν είναι αρκετό, ωστόσο ο πάγος δημιούργησε προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. «Η ολισθηρότητα του οδοστρώματος λόγω πάγου ήταν και η βασική αιτία που πήραμε απόφαση να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά. Μετά τις 8 το πρωί το εθνικό δίκτυο είχε πληγεί από τον πάγο, μηχανήματα – αλατιέρες της Περιφέρειας έριξαν αλάτι προκειμένου να γίνει το δίκτυο προσβάσιμο, ενώ ήδη από τις 7 το πρωί η αρμόδια Αντιδήμαρχος Παιδείας κυρία Μαρία Παπαβασιλείου σε συνεργασία με τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αποφάσισαν να αναστείλουν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων της περιοχής για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων από τον πάγο, για προληπτικούς λόγους» τόνισε ο κ. Φορτούνας.

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Παιδείας Νοτίου Πηλίου κ. Μαρία Παπαβασιλείου δήλωσε τα εξής: «Σκοπός μας είναι να προλαβαίνουμε τα γεγονότα, άλλωστε στο παρελθόν στο Δήμο μας έχουμε δει δυσάρεστα γεγονότα και γι’ αυτό είμαστε περισσότερο προσεκτικοί. Στις περισσότερες περιοχές οι μαθητές μπορούσαν με μετακινηθούν προς τα σχολεία τους, το πρόβλημα εντοπίστηκε ωστόσο με τη μεταφορά των καθηγητών προς τα σχολεία», κατάληξε η κ. Παπαβασιλείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου