ΤΟΠΙΚΑ

Έκλεισε από χθες η εξωτερική πισίνα του ΕΑΚ

έκλεισε-από-χθες-η-εξωτερική-πισίνα-το-54095

Έκλεισε από χθες και μέχρι και το τέλος Απριλίου η εξωτερική πισίνα του ΕΑΚ στο Βόλο, λόγω του ότι κοστίζει πολύ η θέρμανσή της με τη χρήση φυσικού αερίου. Όπως ανέφερε στην ΕΡΑ Βόλου ο αντιδήμαρχος Αγριάς-Αρτέμιδας αλλά και υπεύθυνος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ για αθλητικά θέματα, Σωτήρης Χαλκιάς, « κάνουμε ότι κάναμε και πέρυσι, γιατί δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το κόστος του φυσικού αερίου για τη θέρμανσή της».

Σημείωσε ότι κάθε χρόνο ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ διαθέτει 750.000 ευρώ για τη θέρμανση των πισίνων στο Κολυμβητήριο του Βόλου και της Ν. Ιωνίας. «Για να κρατήσεις το νερό της εξωτερικής πισίνας σε θερμοκρασία 27-28 βαθμούς απαιτείται μεγάλη κατανάλωση φυσικού αερίου και φυσικά δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι. Γι αυτό και την κλείσαμε».

Ανέφερε ότι θα έπρεπε να έχει κλείσει και το Δεκέμβριο, όμως επειδή την περίοδο των γιορτών πολλοί μικροί αθλητές έχουν την ευκαιρία να αθληθούν εντατικά, γι αυτό κι έμεινε ανοιχτή, ανεβάζοντας βέβαια το κόστος θέρμανσης. «Θα γίνουν στην πορεία και οι απαραίτητες συντηρήσεις και θα δοθεί πάλι σε χρήση στο τέλος Απριλίου» ανέφερε ο κ. Χαλκιάς. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ίδιο, την εξωτερική πισίνα του ΕΑΚ χρησιμοποιούν κυρίως οι αθλητές του πόλο και κάποια μεγαλύτερη σε ηλικία αθλητές (όχι μικρά παιδιά).

Παράλληλα ο κ. Χαλικάς ανέφερε ότι ήδη έχει βγει πρόγραμμα για τη χρήση των άλλων πισίνων, για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες όλων των αθλητών. «Αντιλαμβανόμαστε ότι θα υπάρξει μια μικρή ταλαιπωρία, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου