ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελική έρευνα στη Γεωπονία του Π.Θ.

εισαγγελική-έρευνα-στη-γεωπονία-του-π-851206

Οι έγγραφες καταγγελίες για παρατυπίες στην οικονομική και διοικητική διαχείριση του τμήματος Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οδήγησαν τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Βόλου κ. Αχιλλέα Ζήση, να ζητήσει την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.
Ηδη η εισαγγελική παραγγελία διαβιβάσθηκε στην Πταισματοδίκη Βόλου, προκειμένου να αρχίσει την λήψη καταθέσεων με στόχο να διερευνηθούν τα όσα αναφέρονται και να εντοπισθούν οι ποινικά υπεύθυνοι, εφ’ όσον προκύψουν συγκεκριμένα στοιχεία αξιόποινων πράξεων.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ζητά να γίνει έλεγχος στα οικονομικά του τμήματος, να καταθέσουν οι προμηθευτές που αναφέρονται και να εξετασθεί ο τρόπος των μονιμοποιήσεων συγκεκριμένων τεσσάρων ατόμων. Χαρακτηριστικά επισημαίνεται ότι η αναφορά γίνεται για πρόσωπα που έχουν πρώτο βαθμό συγγενείας με τον πρόεδρο του τμήματος.
Επίσης στις καταγγελίες γίνεται λόγος για «στημένες επιτροπές» που λαμβάνουν αποφάσεις για διαχείριση χρημάτων χωρίς να τηρούνται τα προβλεπόμενα από τον Νόμο και για επιλογές συγκεκριμένων προμηθευτών, καθώς και είσπραξη χρημάτων από οδοιπορικά που ωστόσο δεν πραγματοποιούνται. Ακόμη στις καταγγελίες γίνεται αναφορά για μονιμοποίηση τεσσάρων ατόμων που έχουν συγγενική σχέση με καθηγητή.

Επένδυση
Ακόμη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα σε βάρος επιχειρηματία για επένδυση που αφορά στην ίδρυση και λειτουργία επαγγελματικού εργαστηρίου εκδοτικών και τυπογραφικών εργασιών σε περιοχή της Μαγνησίας.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, από τον επιχειρηματία είχε δηλωθεί ακίνητο όπου θα γίνονταν η εγκατάσταση σε άλλη περιοχή της Μαγνησίας και όχι εκεί που υπάρχει και στην οποία δεν επιτρέπεται η συγκεκριμένη χρήση. Ο επιχειρηματίας είχε λάβει απόφαση άδειας εγκατάστασης από το καλοκαίρι του 2006, που όμως με απόφαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης πριν από λίγες ημέρες ανακαλείται. Είναι επίσης ενδεικτικό ότι η σχετική καταγγελία είχε γίνει αρχικά στο Υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια εστάλη στην Εισαγγελία Βόλου προς διερεύνηση.
Σημειώνεται ότι η άδεια για την επένδυση ανακλήθηκε προ ημερών με απόφαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου