ΤΟΠΙΚΑ

«Χρυσάφι» η βενζίνη στα πρατήρια της Μαγνησίας

χρυσάφι-η-βενζίνη-στα-πρατήρια-της-μ-851206

Συνεχίζει να «σκαρφαλώνει» η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης. Καθημερινό πλέον φαινόμενο είναι η αύξηση της τιμής της αμόλυβδης σε δεκάδες πρατήρια υγρών καυσίμων.
Χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας Μαγνησίας, η αμόλυβδη πωλούνταν αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα σε 37 πρατήρια της Μαγνησίας, ενώ μόλις δύο μείωσαν την τιμή.
Η μέση τιμή διαμορφώθηκε χθες στο 1,085 ευρώ, όταν την προηγούμενη ημέρα ήταν 1,078 ευρώ.
Σε πρατήριο της Ζαγοράς καταγράφηκε η υψηλότερη τιμή της αμόλυβδης, που άγγιξε το 1,258 ευρώ. Η χαμηλότερη τιμή μεταξύ 144 πρατηρίων υγρών καυσίμων στη Μαγνησία ήταν 0,955 ευρώ.
Αυξημένη καταγράφεται και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης συγκριτικά με πέρυσι.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας Βλάσης Τσιμπανογιάννης, σχολιάζοντας χθες την ανοδική πορεία των καυσίμων, εξηγούσε ότι η τιμή της αμόλυβδης κυμαίνονταν πέρυσι από 1,15 ευρώ έως 1,20 ευρώ το λίτρο. Περίπου στα ίδια επίπεδα παραμένει η τιμή και φέτος, αν και η τιμή της αμόλυβδης θα μπορούσε να είχε φτάσει μέχρι και 1,50 ευρώ το λίτρο. Ωστόσο, ως ανατρεπτικός παράγοντας μιας μεγαλύτερης αύξησης λειτουργεί η ισχυροποίηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.
Αντίθετα, όμως, το ισχυρό ευρώ δεν μπορεί να συγκρατήσει την τιμή του πετρελαίου, σύμφωνα με τον κ. Τσιμπανογιάννη.
Έτσι, η τιμή χονδρικής πώλησης για το πετρέλαιο θέρμανσης έχει αγγίξει φέτος τα 71 λεπτά το λίτρο, ενώ στη λιανική αγορά πωλείται κατά ένα ή δύο λεπτά ακριβότερο. Πέρυσι, η τιμή κυμάνθηκε από 52 έως 62 λεπτά το λίτρο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου