ΤΟΠΙΚΑ

Πανδαισία γεύσης στη Μακρινίτσα

πανδαισία-γεύσης-στη-μακρινίτσα-56256
Στο μπαλκόνι του Πηλίου, τη Μακρινίτσα, με κάστανα στη φουφού, λουκουμάδες, ρακόμελα, ροφήματα με βότανα, ψημένο ψωμί με φρέσκο λάδι από τους ντόπιους παραγωγούς, μήλα, σύκα, καρύδια, ψητές πατάτες και κρεμμύδια στη χόβολη, τσίπουρο, κρασί, λιχουδιές και καλούδια έκπληξη, κλείνουν οι εορταστικές εκδηλώσεις.

Την ατμόσφαιρα αυτή θα απολαύσουν όσοι επισκεφθούν σήμερα το μεσημέρι τη Μακρινίτσα, σε μία εκδήλωση που την έχουν επιμεληθεί με ιδιαίτερη φροντίδα η Δημοτική Ενότητα Μακρινίτσας, ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ – Διεύθυνση Πολιτισμού και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Μακρινίτσας. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 1.30 μετά το μεσημέρι.

Στις εκδηλώσεις θα πάρουν μέρος και οι RED WINE BAND, με ένα πλούσιο, τουλάχιστον δίωρο, πρόγραμμα με ελληνική και ξένη μουσική.
Πριν το σούρουπο, ο νεοσύστατος Σύλλογος Επαγγελματιών με την πλούσια δραστηριότητα, έχει φροντίσει για το κυρίως φαγητό: Λόγω της ημέρας, θα προσφέρεται ζεστή φασολάδα, με φασόλια από τα κτήματα των παραγωγών της Μακρινίτσας, που θα παρασκευάζεται επιτόπου.
Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με τα κάλαντα των Φώτων που τραγουδούν σε όλο το χωριό, τα αγόρια και οι άντρες του χωριού από σπίτι σε σπίτι.
Ο Αγιασμός
των Υδάτων
Εξάλλου όπως έγινε γνωστό η τελετή του αγιασμού των υδάτων και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Δημοτικής Ενότητας Μακρινίτσας πρόκειται να πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 αμέσως μετά την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.
Μετά το πέρας της λειτουργίας του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα τελεστεί αύριο, ανήμερα των Θεοφανίων, η πατροπαράδοτη τελετή του αγιασμού των υδάτων στην κρήνη της κεντρικής πλατείας της Μακρινίτσας, στα «Λιοντάρια».
Μετά τον αγιασμό των υδάτων θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Δημοτικής Ενότητας Μακρινίτσας στην αίθουσα του Ξενοδοχείου «Αχιλλέας».
Το φλουρί είναι το γούρι του 2013, «το κέλυφος της χελώνης»
που φιλοτέχνησε ο οίκος Ζολώτα και το οποίο παραχώρησε για την ενίσχυση των σκοπών της ΕΛΕΠΑΠ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου