ΤΟΠΙΚΑ

43 τα κλειστά Γυμνάσια και Λύκεια

43-τα-κλειστά-γυμνάσια-και-λύκεια-851206

Ρεκόρ τις δύο τελευταίες εβδομάδες κατέγραψαν χθες, παραμονή του νέου συλλαλητηρίου μαθητών και φοιτητών στο Βόλο, τα υπό κατάληψη Γυμνάσια και Λύκεια στη Μαγνησία.

Στο χορό των καταλήψεων εισήλθαν σε μία ημέρα επτά νέες σχολικές μονάδες και ο αριθμός των κλειστών σχολείων έφτασε τα 43 σε σύνολο 71 Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ στη Μαγνησία.
Σύμφωνα με την χθεσινή κατάσταση των υπό κατάληψη διδακτηρίων, το 60,5% των δημόσιων σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ήταν εκτός λειτουργίας εξαιτίας των μαθητικών κινητοποιήσεων.
Από τα 36 Γυμνάσια υπό κατάληψη τελούσαν τα 17, ποσοστό 47,2%. Η συντριπτική πλειοψηφία των Γενικών Λυκείων έχουν λουκέτο στις εισόδους τους και συγκεκριμένα τα 18 από τα 22, ποσοστό 81,8%.
Μεγάλο είναι το ποσοστό συμμετοχής στις καταλήψεις και των Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς από τα 13 κλειστά ήταν τα οκτώ, 61,5%.
Με φόντο τη μεγάλη πλειοψηφία των Γυμνασίων και Λυκείων υπό κατάληψη, στους δρόμους έχουν δώσει για σήμερα το νέο τους ραντεβού μαθητές των σχολείων. Το νέο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα με το προηγούμενο της περασμένης Παρασκευής, δηλαδή στην πλατεία Ελευθερίας, στις 12.30 το μεσημέρι.
Έτσι και η δεύτερη εβδομάδα κινητοποιήσεων για τους μαθητές θα ολοκληρωθεί με συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας, ενώ θεωρείται πιθανό ότι σήμερα ο αριθμός των μαθητικών λουκέτων θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.
Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίοι συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για το νέο νόμο πλαίσιο και την εξίσωση των πτυχίων τους με εκείνα των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών.
Πάντως, από το «μέτωπο» των φοιτητών μόλις δύο τμήματα έλαβαν σε γενικές συνελεύσεις απόφαση για συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο και συγκεκριμένα το Ιστορίας Αρχαιολογίας και το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Στα υπόλοιπα τμήματα, οι γενικές συνελεύσεις που συγκλήθηκαν αυτή την εβδομάδα δεν πραγματοποιήθηκαν ελλείψει απαρτίας.
Μετά την καθορισμένη πορεία διαμαρτυρίας θα ακολουθήσουν οι καθορισμένες συνεδριάσεις των συντονιστικών οργάνων των μαθητών και των φοιτητών.
Τα δύο συντονιστικά όργανα φαίνεται ότι θα συνεργαστούν από το Σάββατο, καθώς κοινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας προετοιμάζονται ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Τα 43 «λουκέτα»
Κλειστά χθες λόγω κατάληψης ήταν στη Μαγνησία χθες τα εξής σχολεία: Γυμνάσια 1ο, 2ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο και 9ο Γυμνάσια Βόλου, 1ο και 3ο Ν. Ιωνίας, Λεχωνίων, Τρικερίου, Ζαγοράς, Καναλίων, Ιωλκού, Αγχιάλου, Σκιάθου και Σκοπέλου, Λύκεια 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο και 8ο, 1ο και 2ο Ν. Ιωνίας, Εσπερινό Λύκειο Βόλου, Αγριάς, Ζαγοράς, Καναλίων Αγχιάλου, Αλμυρού, Σκιάθου και Σκοπέλου, ΕΠΑΛ 1ο και 2ο Βόλου, 1ο και 2ο Ν. Ιωνίας, Βελεστίνου, Αλμυρού και Σκοπέλου, καθώς και η ΕΠΑΣ Ν. Ιωνίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου