ΤΟΠΙΚΑ

Τα Θεοφάνια στο Βόλο

τα-θεοφάνια-στο-βόλο-56875
Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια ετοιμάζεται η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος να εορτάσει την μεγίστη εορτή των Θεοφανίων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων, την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου στους Ιερούς Ναούς των πόλεων και των χωριών, καθώς και στις Ιερές Μονές, από τις 7.30 έως τις 9.30 π.μ., θα τελεστούν οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Θεοφανίων.

Την παραμονή της εορτής το Σάββατο 5 Ιανουαρίου θα τελεστεί ο Όρθρος της ημέρας και η Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου, από τις 6 έως τις 8 π.μ. Αμέσως μετά θα τελεστεί η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και οι Ιερείς των ενοριών θα περιέλθουν τις οικίες προς αγιασμό των πιστών.

Την παραμονή, επίσης, της εορτής, στις 6.30 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Θεοφανείων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Ιεροκήρυκας Αρχιμ. Επιφάνιος Δημητρίου.
Κατά την εορτή των Θεοφανείων, θα τελεστεί σε όλες τις ενορίες η
πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και θα ακολουθήσει η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων. Ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου θα τελέσει την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Στις 11.30 π.μ. θα ξεκινήσει η Λιτανεία προς κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην παραλία του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου