ΤΟΠΙΚΑ

Εκλογές και νέος γραμματέας στην ΠΑΣΠ ΑΕΙ/ Βόλου

εκλογές-και-νέος-γραμματέας-στην-πασπ-851206

Διεύρυνση σε αριθμό μελών του Γραφείου Πόλης, αυξημένη προσέλευση φοιτητών-μελών στην κάλπη, αλλά και καταγγελίες σχετικά με την εσπευσμένη εκλογική διαδικασία είναι τα χαρακτηριστικά των εκλογών για τη φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Βόλου, που πραγματοποιήθηκαν χθες.
Με 11 πλέον μέλη και νέο Γραμματέα τον Χάρη Καλυβιαννάκη, το Γραφείο Πόλης της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Βόλου προγραμματίζει τις ενέργειές του για το νέο ακαδημαϊκό έτος.
Οι κάλπες στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ έκλεισαν στις επτά το απόγευμα. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 78 μέλη της φοιτητικής παράταξης, έναντι 48 πέρυσι, ενώ 12 νέα μέλη δήλωσαν την εγγραφή τους χθες, προκειμένου να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.
Τη σκυτάλη του Γραμματέα παρέλαβε από τον Μάνο Σκουλά ο Χάρης Καλυβιαννάκης, ο οποίος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή στις εκλογές, ενώ δήλωσε ότι η ΠΑΣΠ θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των φοιτητών.
Ο νέος Γραμματέας συγκέντρωσε 72 ψηφοδέλτια σε σύνολο 78 ψηφισάντων, ενώ καταμετρήθηκαν έξι λευκά.
Στο νέο Γραφείο Πόλης της ΠΑΣΠ συμμετέχουν πλέον εκπρόσωποι των τμημάτων Νηπιαγωγών, Χωροταξίας και Γεωπονίας Ζωικής Παραγωγής, στα οποία για πρώτη φορά η φοιτητική παράταξη κατέβασε ψηφοδέλτιο στις προηγούμενες φοιτητικές εκλογές.
Στο Γραφείο Πόλης εξελέγησαν: Γ. Σπαθάρας από το Οικονομικό με 69 ψήφους, Β. Κατσιαούνης από το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης με 69 ψήφους, Μαριάννα Κοτλίτσα από το Παιδαγωγικό Προσχολικής Αγωγής με 68 ψήφους, Έλλη Κουβέλη από το Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής με 59 ψήφους, Αθ. Μαίνης από το ΙΑΚΑ με 68 ψήφους, Γεωργία Γρίβα από το Χωροταξίας με 65 ψήφους, Αλ. Παπαϊωάννου από το Μηχανολόγων- Μηχανικών με 64 ψήφους, Δήμος Ξηντάρης από το Πολιτικών Μηχανικών με 68 ψήφους, Μαρία Σπανού από τα Δίκτυα Η/Υ με 67 ψήφους, Κων. Χουσιάφης από τη Γεωπονία Φυτικής με 62 ψήφους και Σουλτάνα Σαμαρά από τη Γεωπονία Ζωικής με 63 ψήφους.
Αμέσως μετά την καταμέτρηση των ψήφων το Γραφείο Πόλης συγκροτήθηκε σε σώμα και αναδείχθηκαν οι δυο Β’ Γραμματείς, οι Γ. Σπαθάρας και Μαριάννα Κοτλίτσα.
Οι εκλογές διεξήχθησαν με την Ολομέλεια της ΠΑΣΠ του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας να καταγγέλλει τη διαδικασία και να κάνει λόγο για «ψευτοεκλογές».
Σε ανακοίνωση αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Καταγγέλλουμε τις σημερινές εκλογές, καθώς εκτιμούμε πως εξυπηρετεί τη νομιμοποίηση και διαιώνιση του πλαστού κανονισμού λειτουργίας και την επαναβεβαίωση της κυριαρχίας της κλίκας των συντρόφων από το τμήμα των πολιτικών μηχανικών πριν την 11 Νοέμβρη, ώστε να εκμεταλλευθούν την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, πουλώντας υποστήριξη ταυτόχρονα στους δύο κυριότερους διεκδικητές της προεδρίας.»
Ωστόσο, το μέλος της ΠΑΣΠ Αλ. Παπαϊωάννου, ο οποίος εξελέγη στο νέο Γραφείο Πόλης από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας με δήλωσή του, εκπροσωπώντας και άλλους δύο φοιτητές από το τμήμα, οι οποίοι συμμετείχαν στις εκλογές διαχώρισε τη θέση του από την ΠΑΣΠ ΤΜΜΒ.
Συγκεκριμένα, δήλωσε: Ως μέλος της ΠΑΣΠ Βόλου έχω το δικαίωμα να μετέχω σε διαδικασία της οργάνωσης. Σήμερα ψήφισαν τρεις μηχανολόγοι μηχανικοί, ενώ η Ολομέλεια των ΜΜΒ δεν έγινε με την παρουσία όλων των μελών του ψηφοδελτίου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου