ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Λευκό βάλσαμο
Η χθεσινή χιονόπτωση στα ορεινά του Πηλίου και της Όθρυος ήταν σκέτο βάλσαμο. Επειδή δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί το υπόλοιπο του χειμώνα, η πρώτη χιονόπτωση είναι ασφαλώς ευεργετική. Η περσινή χρονιά που δεν έπεσε ούτε μία νυφάδα χιονιού στην περιοχή μας ήταν η πιο άνυδρη των τελευταίων ετών. Φέτος οι χιονοπτώσεις μάς ήρθαν νωρίς-νωρίς. Μακάρι να έχουμε μια ομαλή συνέχεια, που θα αφήνει πίσω της τα ευεργετικά αποτελέσματα χωρίς να δημιουργεί και ιδιαίτερα προβλήματα. Όπως ακριβώς συνέβη με τη χθεσινή χιονόπτωση. Και μη μας πείτε πλεονέκτες. Μας το χρωστάει ο καιρός.
Χ.Μ

Οι εκπαιδευτικοί στη Ζαγορά
Για μία ακόμη φορά δάσκαλοι και καθηγητές που υπηρετούν στα Δημοτικά και το Γυμνάσιο και Λύκειο της Ζαγοράς δεν προσήλθαν στα σχολεία τους, καθώς συνάντησαν παχύ στρώμα χιονιού δέκα περίπου εκατοστών λίγο πριν από τα Χάνια. Ο δρόμος όμως άνοιξε λίγο μετά τις 9 το πρωί, όταν κινήθηκαν δύο αποχιονιστικά της ΔΕΣΕ και καθάρισαν το δρόμο.
Το θέμα όπως ήταν φυσικό επανέφερε και πάλι στην επικαιρότητα το ζήτημα της έγκαιρης προσέλευσης εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα σχολεία του Δήμου Ζαγοράς, με τη Δήμαρχο της περιοχής να υπεραμύνεται της άποψης ότι η χθεσινή χιονόπτωση δεν ήταν κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποτρέψει την προσέλευση των εκπαιδευτικών από τα καθήκοντά τους και ότι οι τελευταίοι θα μπορούσαν, όπως πρόσθεσε η κ. Μανίνη, να έχουν πάρει έγκαιρα τα μέτρα τους για να μην αποκλειστούν στον αυχένα των Χανίων. Επιπλέον πρόσθεσε η Δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή έχει λάβει μέριμνα ώστε στις περιπτώσεις που το ύψος του χιονιού είναι τέτοιο που αποτρέπει την επιστροφή των εκπαιδευτικών στο Βόλο, να υπάρχουν εξασφαλισμένα καταλύματα για τη διανυκτέρευση και τη διαμονή των δασκάλων και των καθηγητών σε ξενώνες της περιοχής.
Α.Τ.

Συμπληρωματική μήνυση
Σε συμπληρωματική μήνυση κατ΄ αγνώστων ετοιμάζεται να στραφεί ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιάννης Στάμος μετά τη συνεχιζόμενη πρακτική ορισμένων καταστηματαρχών να κόβουν τις κορύνες που έχουν τοποθετηθεί στην Κ. Καρτάλη.
Α.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου