ΤΟΠΙΚΑ

Μήπως επαναπαύεστε, λόγω ΠΑΣΟΚ;

μήπως-επαναπαύεστε-λόγω-πασοκ-851206

Σας βλέπω κ. Πρόεδρε ιδιαιτέρως χαλαρούς, καθώς η μια μετά την άλλη φεύγουνε οι μέρες, έρχονται τα προβλήματα, οι πορείες, οι απεργίες, οι καταλήψεις.
Ελπίζω να μην οφείλεται η τόση χαλαρότητα σε λάθος εκτίμηση πως η κατάσταση στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης σας δίνει άνεση χρόνου.
Ελπίζω να κατανοείτε ότι την επομένη της 11ης Νοεμβρίου, όποιος και αν κερδίσει αυτή την θορυβώδη αναμέτρηση, θα είναι έως χαλασμού «σκληρός» απέναντι στην κυβέρνηση.
Αν κερδίσει ο κ. Παπανδρέου, θα το κάνει για να αποδείξει ότι υπήρξε άδικη η αμφισβήτηση της ικανότητάς του να ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση, να πολεμήσει στα ίσα τον Καραμανλή.
Αν κερδίσει ο κ. Βενιζέλος, πέραν του ότι θα θελήσει να αποδείξει τις ικανότητες τις οποίες υποστήριζε ότι έχει, από την επόμενη ημέρα θα συνοδεύει κάθε αντιπολιτευτικό του λόγο με το αίτημα για νέα προσφυγή στις κάλπες.
Ακόμη και αν συνέβαινε να είναι τέτοιο το αποτέλεσμα που να οδηγεί σε διάσπαση του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, μη νομίζετε ότι αυτό θα ήταν ευχής έργο για σας. Ο ανταγωνισμός να αποδείξουν εκάτερος ότι είναι «ο συνεπέστερος πολέμιος της Δεξιάς», θα σας έκανε ταχέως να παραφράσετε μια γνωστή ρήση, ανακράζοντας: «Το μόνο χειρότερο από ένα ΠΑΣΟΚ, είναι… δυο ΠΑΣΟΚ».
Αν εξαιρέσουμε τον υπουργό Απασχόλησης κ. Μαγγίνα, που δείχνει να έχει πάρει πράγματι ζεστά την υπόθεση του ασφαλιστικού, δεν βλέπουμε και πολλούς υπουργούς, ιδίως από εκείνους που δεν είναι πρωτάρηδες στο υπουργικό συμβούλιο, να εμφανίζονται ιδιαιτέρως έτοιμοι να αντιμετωπίσουν προβλήματα.
Αλλά και οι νεοσύλλεκτοι δεν έχουν ούτε άνεση χρόνου ούτε δικαιολογία καθυστερήσεων, καθώς, υποτίθεται τουλάχιστον, δεν ξεκινούν από μηδενική βάση, αλλά καλούνται να υλοποιήσουν μια πολιτική, καθένας στον τομέα του, οι βασικές αρχές της οποίας χαράχθηκαν κατά την προηγούμενη θητεία σας.
Δεν μπορεί πια να γίνει ανεκτό να πιάνεται το κράτος στον ύπνο, όπως συνέβη στά Ζωνιανά. Ούτε επιτρέπεται να σέρνεται η κατάσταση με τις καταλήψεις στα σχολεία χωρίς να ορθώνεται άλλος πολιτικός λόγος, πέρα από τις καταγγελίες ή τους υπαινιγμούς περί υποκινήσεων.
Λύσεις ζητάνε οι πολίτες και όχι διαπιστώσεις. Αυτές τις κάνουν και μόνοι τους -βοηθούντων και των μέσων ενημέρωσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου