ΤΟΠΙΚΑ

Δικαίωση Σπ. Ράππου από το ΣτΕ

δικαίωση-σπ-ράππου-από-το-στε-851206

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη, έκανε δεκτή την αίτηση του δημάρχου Αλμυρού Βόλου. Σπ. Ράππου και ακύρωσε την πειθαρχική ποινή της δίμηνης προσωρινής παύσης από τα καθήκοντά του που του είχε επιβληθεί.
Ο Δήμαρχος Αλμυρού κηρύχθηκε έκπτωτος (23.7.2004) με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας για παράβαση καθήκοντος από δόλο. Στον κ. Ράππο είχε αποδοθεί ότι εκμεταλλευόμενος το αξίωμα του, επιδίωξε να ικανοποιήσει ιδιοτελή σκοπό (ερωτική συνεύρεση με γυναίκα). Ακόμα, είχε αποδοθεί ότι λόγω της δημοσιότητας που πήρε η υπόθεση, ο εν λόγω δήμαρχος δημιούργησε δημόσιο σκάνδαλο στην κοινωνία του Αλμυρού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει ομαλά ο Δήμος, όπως υποστηρίχθηκε στην σχετική πειθαρχική απόφαση.
Ειδικότερα, ο δήμαρχος παύθηκε προσωρινά καθώς του καταλογίστηκε ότι εκμεταλλεύθηκε την ιδιότητά του και την ανάγκη της Μ.Β. να βρει μόνιμη εργασία και προέβη μέσα σε διαμέρισμά στον Βόλο σε ανάρμοστες προς το πρόσωπο της ενέργειες που απέβλεπαν στην σύναψη ερωτικών σχέσεων, με την υπόσχεση να μεσολαβήσει για να της βρει δουλειά. Η συνάντηση στο διαμέρισμα βιντεοσκοπήθηκε με κρυφή κάμερα και προβλήθηκε από τηλεοπτικό σταθμό, με αποτέλεσμα να λάβει η υπόθεση μεγάλη δημοσιότητα.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ στην υπόθεση αυτή δεν έλαβε υπ’ όψιν της το περιεχόμενο της κασέτας της κρυφής κάμερας, καθώς έκρινε ότι είναι μη πρόσφορο αποδεικτικό υλικό, χωρίς παράλληλα οι σύμβουλοι Επικρατείας να εισέλθουν στην νομιμότητα ή μη της χρήσης της κρυφής κάμερας. Και αυτό, γιατί θεώρησαν το περιεχόμενο της κασέτας προκατασκευασμένο με κλονισμένα αποδεικτικά στοιχεία.
Οι δικαστές έλαβαν υπ’ όψιν τους την καταγγελία της γυναίκας που εμπλέκεται στην υπόθεση και αναζητούσε εργασία από τον κ. Ράππο, τις μαρτυρικές καταθέσεις και το περιεχόμενο της απολογίας του Δημάρχου.
Η απόφαση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου