ΤΟΠΙΚΑ

«Τριγμοί» στο εσωτερικό της ΠΑΣΠ/ ΑΕΙ Βόλου

τριγμοί-στο-εσωτερικό-της-πασπ-αει-β-851206

Πρόωρες εκλογές για την ΠΑΣΠ ΑΕΙ Βόλου. Με ομαδική παραίτηση προ ημερών μέλη του Γραφείου Πόλης οδήγησαν με συνοπτικές διαδικασίες τη φοιτητική παράταξη σε εκλογές για την ανάδειξη νέου Γραμματέα και νέων εκπροσώπων των τμημάτων.
Οι εκλογές πάντως γίνονται υπό τις καταγγελίες της ολομέλειας της ΠΑΣΠ στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας, η οποία μιλά για άστοχες ενέργειες μελών του Γραφείου Πόλης, που δημιουργούν κινδύνους να μπει σε περιπέτειες η παράταξη, ενώ συνδέει την εσπευσμένη εκλογική διαδικασία με τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.
Την παραίτησή τους υπέβαλαν τα πέντε από τα επτά μέλη του Γραφείου Πόλης και ο γραμματέας. Παραιτήσεις, οι οποίες σύμφωνα με την ΠΑΣΠ ΤΜΜΒ αιφνιδίασαν, ενώ οι νέες εκλογές της παράταξης πριν τις 11 Νοεμβρίου δημιουργούν, όπως λένε, ερωτηματικά.
Την περασμένη εβδομάδα η Ολομέλεια της ΠΑΣΠ τάχθηκε υπέρ των πρόωρων εκλογών –η θητεία του απερχόμενων μελών έληγε τον Φεβρουάριο. Υπέρ ψήφισαν 35 μέλη, ενώ τέσσερα κατά.
Στο ερώτημα γιατί οι εκλογές γίνονται πριν τη λήξη της θητείας του Γραμματέα και του Γραφείου Πόλης, με επτά έως σήμερα μέλη, ο Μάνος Σκουλάς απάντησε ότι το σκεπτικό των παραιτηθέντων μελών είναι ότι η σύνθεση του Γραφείου Πόλης πρέπει να διευρυνθεί, ώστε να συμμετέχουν εκπρόσωποι των τριών τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα οποία για πρώτη φορά στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές η ΠΑΣΠ ΑΕΙ Βόλου κατέβασε ψηφοδέλτια: Νηπιαγωγών, Χωροταξίας και Γεωπονίας Ζωικής Παραγωγής.
«Σήμερα τα τρία συγκεκριμένα τμήματα δεν εκπροσωπούνται στο Γραφείο Πόλης. Αποφασίσαμε ότι ήταν προτιμότερο να οδηγηθούμε σε εκλογές για τη συμμετοχή και των τριών τμημάτων, στις αρχές του ακαδημαϊκού έτους και ενόψει των εκδηλώσεων, με αρχή την επέτειο του Πολυτεχνείου», ανέφερε.
Έτσι, πλέον το Γραφείο Πόλης της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Βόλου θα αποτελείται από 10 μέλη.
Με ανακοίνωση-καταγγελία η ολομέλεια της ΠΑΣΠ ΤΜΜΒ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα καμίας τέτοιας εκλογικής διαδικασίας και προσθέτει:
«Θεωρούμε απαράδεκτη τη μεθόδευση μελών του Γραφείου για εκλογές με βάση τον υπάρχοντα κανονισμό λειτουργίας πριν τις 11 Νοέμβρη, καθώς εκτιμούμε ότι εξυπηρετεί: τη νομιμοποίηση και διαιώνιση της κλίκας των συντρόφων από το τμήμα των πολιτικών μηχανικών πριν τις 11 Νοέμβρη, ώστε να εκμεταλλευθούν προς όφελος τους την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, πουλώντας υποστήριξη ταυτόχρονα στους δύο κυριότερους διεκδικητές της προεδρίας».
Οι εκλογές θα γίνουν σήμερα στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. Τη «σκυτάλη» του Γραμματέα παίρνει ο Χάρης Καλυβιαννάκης, ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση, καθώς ο απερχόμενος Γραμματέας Μάνος Σκουλάς αποφάσισε να μη θέσει για τρίτη φορά υποψηφιότητα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου