ΤΟΠΙΚΑ

Στα βήματα της ψηφιακής εποχής η Νέα Ιωνία

στα-βήματα-της-ψηφιακής-εποχής-η-νέα-ιω-851206

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην υλοποίηση του έργου «ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του πολίτη» το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» και στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας προς τους δημότες.
Στο πλαίσιο αυτό η δημοτική αρχή υπέγραψε δυο συμβάσεις συνολικού ύψους 161.243 ευρώ που αφορούν, η πρώτη στην ανάπτυξη λογισμικού , ενοποίηση και εγκατάσταση υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και η δεύτερη στην προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Η υπογραφή των συμβάσεων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο γραφείο του Δημάρχου Νέας Ιωνίας ανάμεσα στον κ. Μαβίδη και τους εκπροσώπους των αναδόχων εταιριών που αναδείχθηκαν μέσα από ανοιχτό διαγωνισμό.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ακόμη «βήμα» του Δήμου Νέας Ιωνίας στο δρόμο της ψηφιακής εποχής, που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να επικοινωνούν άμεσα με τις υπηρεσίες του Δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και να συμμετέχουν στην παραγωγή του δημοτικού έργου διατυπώνοντας τις δικές τους προτάσεις και παρατηρήσεις.
«Υλοποιώντας μια σειρά από έργα όπως το Κέντρο Νέων Τεχνολογιών, το Τοπικό Αστικό Παρατηρητήριο, το δίκτυο οπτικών ινών, το πρόγραμμα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κ.α., ο Δήμος Νέας Ιωνίας επιτυγχάνει την παροχή υπηρεσιών που καλύπτουν τις σύγχρονες απαιτήσεις και ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών», τονίζει ο κ. Μαβίδης και προσθέτει ότι μέσα από τις δράσεις αυτές δίνεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η δυνατότητα να παρακολουθεί καλύτερα την αποδοτικότητά της απέναντι στα αιτήματα των δημοτών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου