ΤΟΠΙΚΑ

Ηλθαν στα χέρια για το πανό…

ηλθαν-στα-χέρια-για-το-πανό-851206

Ενταση χθες το μεσημέρι στο θόλο του παραλιακού πανεπιστημιακού συγκροτήματος στο Βόλο, μεταξύ φοιτητών. Αφορμή ένα πανό το οποίο ήθελε η ΚΝΕ να αναρτήσει πάνω από το τραπέζι των Αριστερών Σχημάτων.
Μέλη των Αριστερών Σχημάτων κατήγγειλαν τη συμπεριφορά στελεχών της
ΚΝΕ και σε ανακοίνωση-καταγγελία αναφέρουν ότι δέχθηκαν προπηλακισμό και επίθεση.
Συγκεκριμένα τα Αριστερά Σχήματα σε ανακοίνωση αναφέρουν μεταξύ άλλων:
«Δέκα περίπου πρωτοπαλίκαρα της ΚΝΕ με πρωτεργάτες την καθοδήγηση Βόλου, επιτέθηκαν και χτύπησαν μέλη των Αριστερών Σχημάτων και της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας, γιατί… τους έκαναν παρατήρηση για ένα πανό που έβαλαν στο χώρο των Αριστερών Σχημάτων.
Είναι κατανοητός ο εκνευρισμός της ΚΝΕ. Γιατί τα Αριστερά Σχήματα δυναμώνουν και παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο φοιτητικό κίνημα του Βόλου. Γιατί η ενωτική αριστερά γίνεται όλο και πιο παρεμβατική, μαζική, ριζοσπαστική και σπάει το «μονοπώλιο» του ΚΚΕ ότι τάχα μου είναι η μόνη δύναμη που αντιπαλεύει το σύστημα (που δεν το αντιπαλεύει δηλαδή…). Γιατί τέλος, σε αυτήν την κατάντια οδηγεί αυτή η αδιέξοδη λογική του εμφύλιου μέσα στην αριστερά, η λογική ότι μεγαλύτερος εχθρός από το δικομματισμό… είναι η υπόλοιπη αριστερά!
Θα επιμείνουμε ενωτικά. Και ακόμα πιο αριστερά. Όχι για τους τραμπούκους της ΚΝΕ, αλλά γιατί έτσι μόνο αντιμετωπίζεται η επίθεση του νεοφιλελευθερισμού και του δικομματισμού. Θα επιμείνουμε σε μια άλλη σχέση και σε έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό μεταξύ των αριστερών δυνάμεων.
Θα είμαστε οι τελευταίοι που θα σηκώσουμε χέρι. Και θα είμαστε οι πρώτοι που αν ξανασηκωθεί χέρι… θα το κατεβάσουμε! Κι αν η ΚΝΕ επιδιώξει «πόλεμο συμμοριών» θα πάρουν την απάντηση όλου του φοιτητικού κινήματος στο Βόλο που γυρίζει την πλάτη σε αυτές τις λογικές!»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου