ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις

εκδηλώσεις-851206

Εκθέσεις

*Εγκαινιάστηκε η αστροφιλοτελική έκθεση με γραμματόσημα από όλον τον κόσμο του Κλέωνα Διονυσάτου, η οποία θα γίνει στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο», (Μεταμορφώσεως 3) με την συνεργασία του Δήμου Βόλου, των ΕΛΤΑ και της Φιλοτελικής Εταιρείας Βόλου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και της Δευτέρας 12ης Νοεμβρίου, με ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, από ώρα: 9:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00. Σάββατο, από ώρα: 10:00 – 13:00

* Εγκαινιάστηκε στη Σοφίτα του κτιρίου Σπίρερ (Μικρασιατών 21 & Μακρινίτσης), η έκθεση «Μοντέρνοι Καιροί» με έργα μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου. Διάρκεια έκθεσης: 2 έως 11 Νοεμβρίου. Ώρες λειτουργίας καθημερινά 10.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00. Σάββατο 10.00 – 13.00.

* Η Πινακοθήκη – Μουσείο Χρυσούλας Ζώγια λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα.
Ώρες λειτουργίας: 18.00 – 21.00 μ.μ. Σάββατο – Κυριακή: κλειστά Για τον προγραμματισμό ξεναγήσεων εκτός ωραρίου λειτουργίας, πληροφορίες δίδονται: τηλ. 24210-39644-39664 ΔΗ.Κ.Ι.

Ομιλίες

*Σήμερα Τετάρτη στις 7 μ.μ θα τελεσθεί Αγιασμός στην αίθουσα της Χριστιανικής Στέγης “Ο Απ. Παύλος” με την έναρξη του νέου πνευματικού έτους. Ακολούθως ο κ. Κων. Αθανασόπουλος, Θεολόγος, επίτιμος καθηγητής Παιδαγωγικής Ακαδημίας, θα αναπτύξει το θέμα “Η παρουσία των Αγίων στη ζωή μας”.
*Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου ξεκινούν στις 6.30 μ.μ στην αίθουσα του Συλλόγου των “Τριών Ιεραρχών” οι τακτικές ομιλίες του κ. Κυριάκου Νησιώτη. Η πρώτη ομιλία έχει ως θέμα : πατήρ Μάρκελος “Η καραβάνα του πατέρα μου”. (Διήγημα). Η είσοδος είναι ελεύθερη
*Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις 9 μ.μ, η εκδήλωση που οργανώνεται από την Λέσχη Βόλου ( Ιωάννου Καρτάλη 1) και την Πνευματική Εστία “Παναγιώτης Κανελλόπουλος”. Ομιλητής θα είναι ο κ. Λίνος Μπενάκης, Ιστορικός, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, τ. Δ/ντής Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Φιλοσοφίας και επισκέπτης καθηγητής πολλών πανεπιστημίων με θέμα: “Παναγιώτης Κανελλόπουλος ο Ευρωπαίος”. Θα προλογίσει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Σούρλας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Θεία Λειτουργία

* Η Κρητική Αδελφότητα “Το Αρκάδι” θα τελέσει αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρωικά ολοκαυθέντων στην Ιερά Μονή Αρκαδίου Κρήτης, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου μετά τη Θεία Λειτουργία, στις 9.45 π.μ.
* Σήμερα , Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, από τις 7 το απόγευμα έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα θα τελεσθή Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Γατζέας, με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Αρχαγγέλων.
• Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αγίου Γεωργίου Νηλείας. Αύριο το βράδυ θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ αρτοκλασίας στις 5.30 το απόγευμα. Την δε αγιώνυμον ημέρα πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία θα προεξάρχει ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
• Η Ενωση Παλαιών Προσκόπων Περιφέρειας Μαγνησίας και η Ομάδα Συνεργασίας Βόλου Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού προσκαλούν όλες τις παλαιές Οδηγούς και τους εν ενεργεία Βαθμοφόρους Μαγνησίας, το πρωί της Κυριακής 11 Νοεμβρίου, στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου όπου θα τελεσθεί το καθιερωμένο, ετήσιο μνημόσυνο υπέρ των Οδηγών και Προσκόπων που έχουν αποβιώσει.

Εκδρομές

*Ο Φυσιολατρικός Ομιλος Βόλου ο “Παν” προγραμματίζει τις παρακάτω εξορμήσεις:
Κυριακή 11/11 Δυτικό Πήλιο πεζοπορική, Δράκεια-Αγιος Λαυρέντιος-Παλιόκαστρο. Κυριακή 18/11 Οθρυς-πεζοπορική-σπηλαιολογική Φυλάκη Αλμυρού, Σπήλαιο Φυλάκης, Φαράγγι Ενιπέα. Πρώτη γνωριμία με τα βατά σπήλαια της Μαγνησίας σε συνεργασία με το Σπηλαιολογικό Σύλλογο Βόλου. Κυριακή 25 Νοεμβρίου Παρνασσός ορειβατική, Μονή Ιερουσαλήμ Δαύλειας-Χάνι Ζεμενού, Μονή Ιερουσαλήμ Ακρινό νερό. Δηλώσεις και πληροφορίες στα γραφεία του Ομίλου Σόλωνος 2 (Β-18), τηλ. 2421024290 κάθε εργάσιμη μέρα το πρωί 10-12 και τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Παρασκευής 6-8. Επίσης στο κινητό του Ομίλου 6976904236.
*Ο Εκδρομικός Ομιλος Βόλου “Νέα Ζωή” έχει προγραμματίσει τις εξής εκδρομές για τον μήνα Νοέμβριο για τις 11/11 σε Χάνια, Ζαγορά, Χορευτό και για τις 17 και 18/11 σε Άμφισσα, Ιτέα, Δελφούς, Αράχωβα, Λειβαδιά και για τις 25/11 στο Λιβάδι Ολύμπου. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του Δ.Σ. και στο κατάστημα ανδρικών ειδών “Ο Μάκης” Ιωλκού 17, τηλέφωνο 2421036021.
*Ο Σύλλογος συνταξιούχων ΤΕΒΕ διοργανώνει απογευματινή επίσκεψη στο Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου Στυλίδος και επιστροφή για φαγητό στον Καραβόμυλο. Το απογευματινό θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου στις 3.30 μ.μ με αναχώρηση από το Δημαρχείο. Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου