ΤΟΠΙΚΑ

Δήλωση Θ. Νάκου για την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος»

δήλωση-θ-νάκου-για-την-εκπομπή-κίτριν-851206

Συζητήθηκε χθες στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Βόλου η αγωγή της τεχνικής εταιρίας “Κ. και Σ. Νάκος” κατά της εκδότριας της εφημερίδας “Αγγελιοφάρος” που εκδίδεται στο Βόλο για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου. Με την αγωγή χαρακτηρίζονται ψευδή τα όσα υποστηρίζονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας την 1η Σεπτεμβρίου 2007, όπου αναφέρθηκε ότι έγιναν αυθαίρετες κατασκευές σπιτιών στο συγκρότημα κατοικιών στην Κάτω Γατζέα. Με την αγωγή ζητείται αποζημίωση για ηθική βλάβη της εταιρίας ύψους 1.000.000 ευρώ. Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία εξετάστηκε μηχανικός της εταιρίας, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση, η οποία αναμένεται εντός τριών μηνών περίπου.
Η κατασκευή κατοικιών στην Κάτω Γατζέα ήταν και το θέμα της εκπομπής “Κίτρινος Τύπος” του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου προχθές το βράδυ. Σημειώνεται ότι για το θέμα υπήρξε και επερώτηση στη Βουλή από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Απρίλιο.
Για τα όσα αναφέρθηκαν στα ρεπορτάζ της εκπομπής ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θαν. Νάκος (την κατασκευαστική εταιρία διατηρούν μέλη τής οικογένειάς του) σε γραπτή του δήλωση αναφέρει: «Οι ισχυρισμοί επί του θέματος είναι απολύτως ανακριβείς. Επ’ αυτού έχουν αποφανθεί ότι όλα είναι νόμιμα, προ δεκαετίας και πλέον, οι επιφορτισμένοι προς τούτο κρατικοί φορείς. Πρόσφατα μάλιστα, μετά από ανακίνηση της υπόθεσης, έχουν αποφανθεί τόσο η αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία της Νομαρχίας Μαγνησίας (έκθεση-αναφορά της 9-10-2007), όσο και η διεύθυνση νομοθετικού έργου του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ (αρ. πρωτ. 36743/7.9.2007), σύμφωνα με τις οποίες αποδεικνύεται η σε όλα τα σημεία νομιμότητα των προ πολλών ετών κατασκευασθέντων κτισμάτων. Τα σχετικά έγγραφα είναι στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου