ΤΟΠΙΚΑ

Οι θέσεις φορτοεκφόρτωσης στην Κ. Καρτάλη και την Ιωλκού

οι-θέσεις-φορτοεκφόρτωσης-στην-κ-καρτ-851206

Τις θέσεις φορτοεκφόρτωσης για την τροφοδοσία των καταστημάτων που βρίσκονται στις οδούς Κ. Καρτάλη και Ελ. Βενιζέλου καλείται να καθορίσει η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Βόλου, που συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα.

Το θέμα θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρό και εισάγεται ως εξαιρετικά επείγον σε μία προσπάθεια να αμβλυνθούν οι έντονες διαμαρτυρίες των επαγγελματιών για την τοποθέτηση των κορυνών στους κεντρικούς άξονες της πόλης.

Ένα από τα βασικότερα ζητήματα που θέτουν οι καταστηματάρχες των παραπάνω δρόμων είναι και το πρόβλημα που προκαλείται στην τροφοδοσία των καταστημάτων τους και το οποίο καλείται η Επιτροπή να αντιμετωπίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της Επιτροπής θα προτείνουν να καθοριστούν θέσεις που θα επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση με συγκεκριμένο ωράριο στους κάθετους δρόμους στην Κ. Καρτάλη και την Ελ. Βενιζέλου.

Ειδικότερα για την Κ. Καρτάλη προκρίνονται οι οδοί Αλεξάνδρας, Ανθ. Γαζή, Ρήγα Φεραίου, Μαγνήτων και Δ. Γεωργιάδου, ενώ για την Ελ. Βενιζέλου (Ιωλκού) αντίστοιχα η Αλεξάνδρας που βρίσκεται κάτω από τη Γαλλίας.

Η Επιτροπή επίσης αναμένεται να εξετάσει και τη δυνατότητα καθορισμού θέσεων φορτοεκφόρτωσης στην οδό Αναλήψεως και στο τμήμα που επίσης έχουν τοποθετηθεί κορύνες και ειδικότερα στην οδό Αντωνοπούλου και στην Σπυρίδη.

Stop στην παράνομη στάθμευση

Φρένο στην «κατάληψη» των πεζοδρόμων από Ι.Χ και δίκυκλα θα επιχειρήσει να βάλει η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων.

Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι πεζόδρομοι έχουν μετατραπεί τόσο στην εμπορική αγορά, όσο και στους κάθετους δρόμους, σε «πάρκινγκ», υποχρεώνει πλέον τα μέλη της Επιτροπής να ασχοληθούν με το θέμα σε μία κατεύθυνση να βρεθούν λύσεις, που θα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Όπως τόνισε χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων κ. Χαρ. Σκυργιάννης, οι περισσότεροι πλέον πεζόδρομοι είναι σχεδόν απροσπέλαστοι και αυτό διότι σταθμεύουν παράνομα Ι.Χ ακόμη και μπροστά από τις βιτρίνες καταστημάτων.

Στην Επιτροπή καθημερινά κατατίθενται αιτήσεις από καταστηματάρχες και διάφορους επαγγελματίες που ζητούν είτε την τοποθέτηση σιδερένιων κολωνακίων είτε ζαρντινιέρες, προκειμένου να «κλείσουν» τις εισόδους των πεζόδρομων από όπου διέρχονται ανενόχλητα τα Ι.Χ. για να σταθμεύσουν.

«Τα πρόστιμα που βεβαιώνονται καθημερινά από τη Δημοτική Αστυνομία είναι πολλά και επιβεβαιώνουν το μέγεθος του προβλήματος, επισημαίνει ο κ. Χαρ Σκυργιάννης, γι’ αυτό και πρέπει να αναζητηθούν λύσεις άμεσα».

Στην συνεδρίαση της Δευτέρας η Επιτροπή επίσης θα γνωμοδοτήσει για τον καθορισμό θέσεων στάθμευσης Ατόμων με Αναπηρίες αλλά και για την κατασκευή ραμπών σε διάφορα σημεία της πόλης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου