ΤΟΠΙΚΑ

Καινούργιες εποχές, καινούργιες απόψεις

καινούργιες-εποχές-καινούργιες-απόψ-851206

Την μεγάλη «πληγή» που αντιμετωπίζουν οι πόλεις, κυρίως εκείνες που βρίσκονται σε μία πορεία ανάπτυξης, άρα σε διαδικασία εκτέλεσης περισσότερων έργων και ανάπτυξη των σύγχρονων υποδομών, αποφάσισε να «καθαρίσει», όπως δήλωσε, ο δήμαρχος τη Αθήνας. Την πληγή (εδώ υπάρχει κυριολεξία) που προκαλούν οι συνεχείς, καθημερινές εκσκαφές στους δρόμους της πόλης, κάθε πόλης, οι διάφορες υπηρεσίες και εταιρίες. Επιχειρήσεις ΔΕΚΟ, παλαιότερες και νεότερες, αέριο, εταιρίες παροχής υπηρεσιών επικοινωνιών, με τους εργολάβους τους κάνουν την πόλη περίπου σαν «ελβετικό τυρί». Χωρίς την ακρίβεια και ενός ελβετικού ρολογιού» για το τέλος της αναστάτωσης, της ταλαιπωρίας και της ζημιάς που προκαλούν.
Αναστατώνουν την κυκλοφορία στους δρόμους που αποκλείουν, ανατρέπουν τη λειτουργία της πόλης συνολικά, χαλάνε ασφαλτοτάπητες που μπορεί είχε τοποθετήσει ο Δήμος μόλις την προηγούμενη μέρα, χωρίς να ρωτάνε και να υπολογίζουν. Προκαλούν ζημιά στους πολίτες και σε περιουσιακά στοιχεία των πολιτών (π.χ. αυτοκίνητα), για να κερδίσουν από την πώληση υπηρεσιών μέσω των δικτύων που εγκαθιστούν στους σκαμμένους δρόμους.
” Το τζάμπα να τελειώνει”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Νικ. Κακλαμάνης, ο δήμαρχος της Αθήνας, γνωστοποιώντας την απόφασή του να διεκδικήσει.
Δεν έχει άδικο σε όσα λέει. Ετσι ακριβώς είναι τα πράγματα για τη συμπεριφορά ΔΕΚΟ που κάποτε ήταν για την εξυπηρέτηση της κοινής ωφέλειας και σήμερα για τη μεγιστοποίηση των κερδών το μέσω του Χρηματιστηρίου. Το θέμα, είναι αν θα βρει συμπαράσταση από συναδέλφους του ή θα μείνει μόνος, όπως όταν μιλούσε για τα πιράνχας της Υγείας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου