ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Θεατρικοί ρόλοι
στον πράσινο «θίασο»
…Κάποιοι «θερμοκέφαλοι» υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου έχουν αρχίσει, μεταξύ σοβαρού και αστείου, λίστα… προγραφών που θα ξεκινήσει, όπως λένε, την ερχόμενη Δευτέρα. Προφανώς εζήλωσαν το ρόλο του Νταντόν και του Ροβεσπιέρου, κατά τα πρότυπα της περιόδου της Γαλλικής Επανάστασης, αν και η ιστορία υπομιμνήσκει ότι οι δύο παραπάνω προσωπικότητες αναρριχήθηκαν μετά τον Όρκο στο Σφαιριστήριο των Αστών και όχι μετά τον Όρκο στο γνωστό Ουζοπωλείο των… Αγροτών της οδού Χατζηαργύρη…
Η στήλη εις μάτην αναζητεί μέχρι την ύστατη στιγμή τον ινστρούχτορα -πολιτικό, κατά προτίμηση δημοσιογράφο, στον οποίο θα εκχωρήσει το δραματικό ρόλο του Μαρά, ο οποίος ως γνωστόν, βεβαίως – βεβαίως, δολοφονήθηκε από γυναίκα μέσα στο μπάνιο του…
Α.Τ.

Και με τον αστυφύλαξ…
Μαθαίνω ότι η τοπική Επιτροπή Στήριξης του Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να ανταποκριθεί στα έξοδά της, βρήκε καταφύγιο στο… ταμείο στελέχους του κόμματος, που όμως στηρίζει ανοικτά τον Ευάγγελο Βενιζέλο!!!
Προφανώς ο τελευταίος γνωρίζει πολύ καλά την πρακτική και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ…
Α.Τ.

Εξόρμηση
στη Λάρισα
…Τα ρέστα τους παίζουν αύριο οι Βενιζελικοί της Μαγνησίας, οι οποίοι προετοιμάζονται για την αυριανή ομιλία του υποψήφιου αρχηγού του κόμματος στη γειτονική Λάρισα. Για το σκοπό αυτό έχουν εκμισθώσει λεωφορεία που θα αναχωρήσουν στις 6 το απόγευμα μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου.
Α.Τ.

Υποψήφιος
δολοφόνος
Μας τηλεφωνεί αγανακτισμένος αναγνώστης που ήταν αυτόπτης μάρτυρας ενός περιστατικού που συνέβη χθες το πρωί. Ηλικιωμένος ποδηλάτης ανεβαίνει την Κ. Καρτάλη και χωρίς να το αντιληφθεί προσκρούει σε κομμένη κορύνα. Πέφτει στο οδόστρωμα και τραυματίζεται ελαφρώς. Όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε τι θα συνέβαινε, αν ακολουθούσε κάποιο όχημα. Αυτοί που κόβουν τις κορύνες είναι ή δεν είναι υποψήφιοι δολοφόνοι των δικυκλιστών, ρωτάει έμπλεος οργής ο φίλος αναγνώστης. Δεν απαντούμε σε ερωτήσεις των οποίων οι απαντήσεις είναι αυτονόητες.
Χ.Μ

Αραμπάς περνά
Βολιώτης περίμενε κάποια σπάνια φάρμακα από τη Γερμανία, τα οποία εισάγει φαρμακείο στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια τα αποστέλλει στο Βόλο. Η φαρμακευτική εταιρία της Γερμανίας έστειλε τα φάρμακα με ιδιωτική ταχυδρομική εταιρία στις 20 Οκτωβρίου. Το φαρμακείο στη Θεσσαλονίκη τα παρέλαβε την επόμενη μέρα, 21 Οκτωβρίου. Κακή συγκυρία ότι απέναντι από το φαρμακείο της Θεσσαλονίκης βρίσκονται τα γραφεία των ΕΛΤΑ. Η αποστολή για Βόλο έγινε την ίδια μέρα, δηλ. 21 Οκτωβρίου και ο συμπολίτης μας έλαβε τα φάρμακα μετά πολλών κόπων και βασάνων μόλις χθες, 6 Νοεμβρίου! Το χειρότερο είναι ότι τα συγκεκριμένα φάρμακα χρειάζονται ψυγείο. Τώρα ο συμπολίτης το μόνο που ελπίζει είναι να τα διατήρησαν σε καλή κατάσταση οι χαμηλές θερμοκρασίες της Γερμανίας και της Βορείου Ελλάδος. Αν και δεν πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα, αφού και τα ΕΛΤΑ σκέτο ψυγείο έχουν καταντήσει. Μετά αναρωτιούνται, γιατί προκόβουν οι ιδιωτικές εταιρίες.
Χ.Μ

Απέφυγε
τις μπηχτές
Παρά το γεγονός ότι σε χθεσινή της τηλεοπτική συνέντευξη στην TRT η Ροδούλα Ζήση προκλήθηκε, δεν άφησε σοβαρές αιχμές κατά του Κώστα Καρτάλη. Μάλλον πρόκειται για όψιμη σύμπνοια Βενιζελικών.
Χ.Μ

Δημοκρατικές
διαδικασίες
Τριάντα πέντε γυμνάσια και λύκεια της Μαγνησίας τελούν υπό κατάληψη. Ουδείς βεβαίως ασχολείται σοβαρά, με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να περιορίζεται στις τυπικές διατυπώσεις και τους γονείς των μαθητών στην πλειοψηφία τους να καμώνονται πως μάλλον το θέμα δεν τους αφορά. Το ερώτημα είναι πώς αποφασίστηκαν οι καταλήψεις; Έγιναν γενικές συνελεύσεις; Ψήφισε η πλειοψηφία των μαθητών; Κι αν ψήφισε λευκή επιταγή για επ΄ αόριστον καταλήψεις; Ρητορικά είναι τα ερωτήματα, διότι επί της ουσίας δεν θα απαντηθούν ποτέ, όπως άλλωστε και στις προηγούμενες εκλογές.
Χ.Μ

Επί προσωπικού
Κράμερ εναντίον Κράμερ θυμίζει αυτή η εσωκομματική αντιπαράθεση τοπικά μεταξύ των Πασόκων, με αποτέλεσμα να προβληματίζει για τις πληγές που θα αφήσει την επόμενη μέρα. Ειδικότερα όταν οι επιθέσεις λαμβάνουν προσωπικά χαρακτηριστικά, τότε σίγουρα χρειάζεται ψυχραιμία.
Εκτός και εάν δεν επιτρέπεται η διαφορετική άποψη και ορισμένοι ντε και καλά θέλουν να τη λιθοβολήσουν.
Η εικόνα πάντως δεν είναι η καλύτερη.
Β.Κ

Ζεστά
Πολύ ζεστά έχει πάρει την υπόθεση στήριξης του Βενιζέλου ο πρόεδρος των επαγγελματοβιοτεχνών Στάθης Πλαστάρας. Γύρισε από την Εθνική Συνδιάσκεψη με όρεξη, όπως έλεγε χθες στη στήλη, και έχει ριχτεί στη μάχη του ¨”ψησίματος” μελών και φίλων. Ο ίδιος πάντως όσον αφορά στις κόντρες που έχουν ξεσπάσει και σε τοπικό επίπεδο “κρατά χαμηλούς τόνους”, λέγοντας ότι αυτό που προέχει είναι η αντιπαράθεση να παραμείνει σε πολιτικά επίπεδα.
Β.Κ

Κάλπες
Σαράντα εκλογικά τμήματα θα στηθούν στη Μαγνησία την ερχόμενη Κυριακή.
Κόσμος και κοσμάκης θα συμμετέχει, ώστε η διαδικασία να εξελιχθεί χωρίς προβλήματα. Τα επιτελεία έχουν “στηθεί” οι μονομάχοι παίρνουν θέση και όλοι ελπίζουν να μην υπάρξουν παρατράγουδα. Αυτό ισχύει βέβαια για όλη την Ελλάδα, διότι εκτός από την εκλογή του προέδρου κρίνεται και η αξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ και σε αυτό τουλάχιστον συμφωνούν όλοι, μηδενός εξαιρουμένου ευτυχώς.
Β.Κ

“Πλεούμενο”
Δεν πίστευαν στα μάτια τους τα στελέχη του ΕΚΒ βλέποντας το κτίριο να έχει πλημμυρίσει χθες το πρωί. Από τη μία το ασφαλιστικό και οι αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση και μπάζουν από παντού και από την άλλη ουσιαστικά και πραγματικά το “σπίτι του εργάτη” να μπάζει. Φιλότιμες οι προσπάθειες διοικούντων και προσωπικού, όμως μάλλον θα πρέπει η Εργατική Εστία να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, διότι προβλέπω στην επόμενη δυνατή νεροποντή, να χρειάζονται και βάρκα…
Εάν μη τι άλλο το οφείλει η Πολιτεία στο πρώτο Εργατικό Κέντρο της χώρας.
Β.Κ

Περιμένοντας
την 12η Νοεμβρίου
Πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με αρκετή καθυστέρηση δήλωσαν την υποστήριξή τους στον ένα ή στον άλλο υποψήφιο για την προεδρία .Τι μπορούμε να υποθέσουμε; Αργά αντανακλαστικά για στελέχη σε κόμμα εξουσίας;
Καιροσκοπισμός, περιμένοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις για σιγουριά;
Ή το σημαντικότερο, πολιτική απόφαση με ποιο ΠΑΣΟΚ θα είναι στις 12 Νοεμβρίου; Γιατί, σύντροφοι , θα υπάρχουν 2 ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών.
Οι ψηφοφόροι, (μέλη και φίλοι), δεν είναι κοινοβουλευτική ομάδα για να υπακούουν στις αρχές της πλειοψηφίας για εσωκομματικά ζητήματα. Οι ψηφοφόροι έχουν κατασταλαγμένη άποψη με ποιο ΠΑΣΟΚ θα είναι εδώ που έφτασαν τα πράγματα.

Πολίτης Ζ.
Μέλι-γάλα
Με ή χωρίς τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας Φ. Γκούπα, ο νομάρχης Απ. Παπατόλιας και ο αντινομάρχης Ηλ. Ξηρακιάς έχουν προγραμματίσει για μεθαύριο Πέμπτη επίσκεψη στο έργο του Περιφερειακού. Ο κ. Γκούπας δεν έχει ακόμη οριστικοποιήσει την επίσκεψή του στο Βόλο, ενώ σε περίπτωση απουσίας του είναι πιθανό να γίνει και νέα επίσκεψη στο έργο αργότερα.
Οι σχέσεις, πάντως, των δύο πλευρών διανύουν μία από τις καλύτερες περιόδους… Σε αυτό το κλίμα η επίσκεψη στο Βόλο του κ. Γκούπα θα δώσει την ευκαιρία εκτός από τον Περιφερειακό να συζητηθεί η πορεία και άλλων μεγάλων έργων στη Μαγνησία.
Β.Σ.

Αλλη σχέση
Με την Περιφέρεια η συνεργασία, μετά τη μεγάλη και πολύμηνη «φουρτούνα», εξελίσσεται ικανοποιητικά. Σήμερα να δούμε τι θα γίνει στο δήμο Σηπιάδος, όπου κατευθύνεται νομαρχιακό κλιμάκιο με επικεφαλής τον νομάρχη…
Β.Σ.

Αδιανόητο
Απάντηση στην επίθεση που δέχθηκε χθες από τον αντιδήμαρχο Βόλου Γιάν. Στάμου, ο οποίος μίλησε για μετατροπή της Νομαρχίας σε «στρατηγείο των Βενιζελικών», έδωσε ο νομάρχης. Ερωτηθείς από εκπροσώπους του Τύπου, απάντησε ότι είναι αδιανόητο να λέγεται πως οι λαϊκές συνελεύσεις στους δήμους της Μαγνησίας, οι οποίες άλλωστε έχουν ξεκινήσει μήνες πριν, γίνονται για άγρα ψήφων ενόψει της 11ης Νοεμβρίου.
Οι λαϊκές συνελεύσεις γίνονται με μεγάλη συμμετοχή, όπως είπε, και κάλεσε οποιονδήποτε επιθυμεί να πληροφορηθεί από τους συμμετέχοντες σε αυτές για το εάν έχει ειπωθεί κάτι σχετικό.
Β.Σ.

Τα τηλεφωνήματα
Από την άλλη για τα τηλεφωνήματα από τη Νομαρχία που δέχονται πολίτες στους δήμους, όπου έχει προγραμματιστεί επίσκεψη του νομαρχιακού κλιμακίου, ο νομάρχης απάντησε ότι ουδεμία σχέση έχουν με φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ, ούτε με τη στήριξη του Ε. Βενιζέλου. Τα τηλεφωνήματα, είπε, γίνονται σε εκπροσώπους φορέων και σε κατοίκους των περιοχών, προκειμένου να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή σε λαϊκές συνελεύσεις για να συζητήσουμε τα προβλήματά τους.
«Και αυτό –πρόσθεσε- θα έπρεπε να το βλέπουν θετικά οι υποστηρικτές του Γ. Παπανδρέου, γιατί τις δικές του δεσμεύσεις μεταφέρουμε στους πολίτες».
Β.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου