ΤΟΠΙΚΑ

Ακόμη 27… τελικοί απομένουν για τον Ολυμπιακό

ακόμη-27-τελικοί-απομένουν-για-τον-ολυ-851206

Ο θάνατός σου η ζωή μου. Ετσι χαρακτηρίζεται το ματς της ερχόμενης αγωνιστικής για την Β Εθνική, με τον Ολυμπιακό να θέλει πάση θυσία την νίκη κόντρα στην Καστοριά εκτός έδρας. Την ερχόμενη Δευτέρα λοιπόν στις 5.30 μ.μ. θα ξεκινήσει ένα ματς που θυμίζει τελικό. Τελικός μεταξύ των δύο ομάδων που βρίσκονται στις δύο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Από την άλλη όμως ο Σούλης Παπαδόπουλος προσπαθεί να χαμηλώσει τους τόνους. Εμφανίζεται αρκετά αισιόδοξος για την συνέχεια του πρωταθλήματος με χθεσινές του δηλώσεις στον “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ”, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι για τον Ολυμπιακό υπάρχουν 27 τελικοί: «Δεν πιστεύω πως ο αγώνας της Δευτέρας είναι τελικός. Για μας υπάρχουν ακόμη 27 τελικοί. Βέβαια προτιμούμε να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτό που θέλουμε μόνο είναι να συνδυάσουμε την αγωνιστική μας άνοδο με ένα θετικό αποτέλεσμα που θα παίξει αδιαμφισβήτητα σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία των παιδιών. Τόσο οι παίκτες, όσο και εγώ, πιστεύουμε πάρα πολύ στην ανάκαμψη της ομάδας. Θέλουμε όλοι να ξεφύγουμε από την προτελευταία θέση και είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε και για αυτό δουλεύουμε συνεχώς. Αυτή είναι η δουλειά μας και αυτό καλούμαστε να κάνουμε. Να παλέψουμε.»
Σίγουρα πάντως το παιχνίδι είναι αρκετά σημαντικό. Από την μία βρίσκεται η Καστοριά, που μετά από επτά αγώνες καταλαμβάνει την 18η και τελευταία θέση με δύο μόλις βαθμούς. Από την άλλη οι ερυθρόλευκοι, που παρά την αλλαγή προπονητή δεν έχουν καταφέρει ακόμη να ανακάμψουν βαθμολογικά και να πετύχουν την πρώτη τους νίκη με τον Σούλη Παπαδόπουλο και τους παίκτες του να θέλουν αλλά να μην μπορούν να κερδίσουν ούτε το Χαϊδάρι (ισοπαλία 1-1), ούτε τον Ιωνικό (ήττα 1-0). Ο απολογισμός των ερυθρολεύκων ως τώρα είναι τραγικός, αφού μετά από επτά αναμετρήσεις έχουν καταφέρει να συλλέξουν μόλις τρεις βαθμούς με τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Βέβαια υπάρχουν και τα χειρότερα που οι ερυθρόλευκοι φυσικά και απεύχονται. Ποια είναι αυτά; Μα φυσικά το να φθάσουν στην τελευταία θέση που κατέχει ο προσεχής αντίπαλος. Βέβαια μια νίκη θα μπορούσε να αναστήσει τους ερυθρόλευκους τόσο βαθμολογικά, όσο και ψυχολογικά, εν όψει της «άγριας» μάχης που αναμένεται στη συνέχεια στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής. Μια νίκη φυσικά και αφήνει πίσω έναν αντίπαλο για την μάχη της παραμονής και παράλληλα εκτοξεύει και την αυτοπεποίθησή τους, ώστε να πατήσουν και πάλι γερά στα πόδια τους.
Οι ερυθρόλευκοι μετά την αναμέτρηση της Δευτέρας καλούνται να φιλοξενήσουν τον Πιερικό, με τον οποίο πέρυσι κονταροχτυπήθηκαν για την άνοδο στη Γ Εθνική. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 25 Νοεμβρίου και όχι στις 17, καθώς αναβλήθηκαν οι αναμετρήσεις της Β και Γ Εθνικής για εκείνη την ημερομηνία. Από εκεί και πέρα το πρόγραμμα θέλει τη βολιώτικη ομάδα να δίνει μάχη με τον Εθνικό Αστέρα στην Καισαριανή για την 10η αγωνιστική, ενώ στην 11η φιλοξενεί τον Πανθρακικό.

Από σήμερα και πάλι στις προπονήσεις
Οι ερυθρόλευκοι ξεκινούν από σήμερα και πάλι τις προπονήσεις, μιας και χθες είχαν ρεπό. Βέβαια για να έρθει η νίκη απέναντι στην Καστοριά η δουλειά θα πρέπει να είναι σκληρή, ώστε οι κόποι να ανταμειφθούν στην συνέχεια. Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν άλλα περιθώρια από το να παλέψουν και να συνεχίσουν στην μάχη που δίνουν για την παραμονή πριν ο υποβιβασμός χτυπήσει την πόρτα τους. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο προπονήσεις, με τον τεχνικό Σούλη Παπαδόπουλο να θέλει να έχει σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση τους παίκτες του που πρέπει να είναι παράλληλα σε όσο καλύτερη δυνατή κατάσταση γίνεται. Από σήμερα θα διαπιστωθεί
και η κατάσταση των Άκη Πέτρου και Γεράσιμου Χαϊκάλη, με τον πρώτο να αισθάνεται καλύτερα και να περιμένει και την έγκριση του γιατρού για να δώσει και πάλι το παρόν. Από την άλλη πιο δύσκολη είναι η κατάσταση του Χαϊκάλη με το πρόβλημα στους κοιλιακούς να εξακολουθεί να δυσκολεύει και να παιδεύει τον 23χρονο ποδοσφαιριστή. Τέλος αναφορικά με το ιατρικό δελτίο και το απουσιολόγιο της ομάδας, σε αυτό δεν βρίσκεται πλέον ο Βραζιλιάνος Ντίλτον Περέιρα που είναι και πάλι έτοιμος να ριχτεί στη μάχη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου