ΤΟΠΙΚΑ

Βαθμός… «χρυσάφι» στο Καραϊσκάκη

βαθμός-χρυσάφι-στο-καραϊσκάκη-851206

H μέτρια εικόνα του Ολυμπιακού, τα πολλά λάθη και ο εκνευρισμός, ευτυχώς δεν στοίχησαν στους «ερυθρόλευκους». Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν το απόλυτο αφεντικό του αγώνα, έχασε πολλές ευκαιρίες κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, είχε δύο δοκάρια, βρήκε μπροστά της όμως ένα εξαιρετικό Αντώνη Νικοπολίδη, που όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών». Πολύ καλή η παρουσία του Πάντου, κακός ο «ερυθρόλευκος» άξονας που υπέπεσε σε πολλά λάθη. Με ενοχλήσεις αποχώρησαν οι Μπράβο-Σέζαρ. Δεύτερος με πέντε βαθμούς και συγκάτοικο την Λάτσιο που επικράτησε της Βέρντερ με 2-1, είναι πλέον ο Ολυμπιακός.

Τυχερός…
Οι πολλές λάθος πάσες και η αδράνεια της άμυνας σε 2-3 περιπτώσεις, λίγο έλειψαν να στοιχίσουν στον νευρικό…Ολυμπιακό, η τύχη όμως ήταν μαζί του σε αυτό το πρώτο 45λεπτο. Ο Τάκης Λεμονής παρέταξε την ομάδα του με τους Νικοπολίδη, Πατσατζόγλου, Σέζαρ, Στολτίδη, Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς, Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Πάντο, Λούα Λούα και από το πρώτο λεπτό, προσπάθησε με τον ενθουσιασμό που είχε να βγει μπροστά και να επιδιώξει το γκολ.
Αυτό όμως δεν το κατάφερε, όπως επίσης και ο αντίπαλος, που στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, περισσότερο πίεζαν αμφότεροι, παρά είχαν διάθεση, να ρισκάρουν και να βγουν μπροστά. Οι «ερυθρόλευκοι», στα πρώτα λεπτά είχαν σχετικά καλή κυκλοφορία και με αυτοματισμούς, επιδίωξαν με οργανωμένες επιθέσεις να απειλήσουν.
Η Ρεάλ όμως, ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, όταν στο 14’ ο Ρομπίνιο βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Νικοπολίδη, ο Έλληνας πορτιέρο όμως είπε «όχι» και διατήρησε το μηδέν στην άμυνα. Η ευκαιρία αυτή, ξύπνησε τους Μαδριλένους που ανέβασαν την απόδοσή τους και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες μπροστά από την «ερυθρόλευκη» εστία, εκμεταλλευόμενοι τα πολλά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής από τον Ολυμπιακό, που έδωσε το δικαίωμα στους Γκάγκο και Σνάιντερ να τροφοδοτούν τους επιθετικούς με σχετική ευκολία.
Η εξαιρετική παρουσία όμως του Νικοπολίδη, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο πρώτο μέρος, αφού μέχρι και την λήξη του ημιχρόνου, ουκ ολίγες φορές, με σωστές επεμβάσεις, κατάφερε να διώξει τον κίνδυνο. Παρ’ όλα αυτά, οι «ερυθρόλευκοι», χρειάστηκαν και το παράγοντα, τύχη, αφού σε δύο περιπτώσεις, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι(24’-35). Η πρώτη από κόντρα-γύρισμα, του Ιεροκλή Στολτίδη, μετά από εκτέλεση κόρνερ(χτύπησε στο δεξί κάθετο) και η δεύτερη, όταν ο Νιστελρόι, κρέμασε τον Νικοπολίδη, η μπάλα όμως βρήκε στο οριζόντιο.
Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο, κάτι στο οποίο έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι οι Πειραιώτες, αμυνόντουσαν στο μισό του γηπέδου, με αποτέλεσμα, όταν βγαίνουν μπροστά να μην έχουν πολλές επιλογές. Πάντως ο εκνευρισμός ήταν το χαρακτηριστικό των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο, όπως και η μέτρα παρουσία στην επίθεση του Λούα Λούα, που λίγο έλειψε με τα λάθη (στην άμυνα) στα οποία υπέπεσε, να χριστεί αρνητικός πρωταγωνιστής.

Μέτριος όσο δεν πάει
Οι ποδοσφαιριστές του Τάκη Λεμονή, ξεκίνησαν νωχελικά το δεύτερο ημίχρονο με τον εκνευρισμό να μην έχει φύγει από τους «ερυθρόλευκους», κάτι που ευνόησε την Ρεάλ. Οι πρωταθλητές, δέχθηκαν μεγάλη πίεση από την «βασίλισσα» και σε συνδυασμό με τον αρκετό χώρο που έδωσαν στον αντίπαλο, βρισκόντουσαν συνεχώς σε θέση άμυνας, με την Ρεάλ να έχει μεγάλη διαφορά στην κατοχή και να κάνει το παιχνίδι της.
Ωστόσο στην τελική προσπάθεια οι φιλοξενούμενοι, υστερούσαν και έτσι ο Ολυμπιακός συνέχισε το ματς στα ίσα, προσπαθώντας κυρίως με αντεπιθέσεις και με γεμίσματα που δεν είχαν αποτέλεσμα να βγει μπροστά. Στο 54’ πάντως, οι Πειραιώτες, ύστερα από λάθος της άμυνας της Ρεάλ, είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν, αφού η μπάλα έφτασε στον Λούα Λούα, το σουτ του τελευταίου κόντραρε, η μπάλα πήγε στον Γκαλέτι, ο οποίος μπερδεύτηκε και έστειλε την μπάλα άουτ (δύο λεπτά νωρίτερα είχε αποχωρήσει αναγκαστικά ως αλλαγή ο Μπράβο-Αρτσούμπι).
Μέχρι το 70’ το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο, με τον Ολυμπιακό να αμύνεται και την Ρεάλ να επιτίθεται, ο Αντώνης Νικοπολίδης όμως φώναξε «παρών» σε αρκετές περιπτώσεις και στο δεύτερο ημίχρονο, διατηρώντας το μηδέν στην άμυνα. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, μέσα σε αυτή την αρνητική εικόνα, είχε να αντιμετωπίσει και τις ατυχίες. Μετά τον Μπράβο και ο Σέζαρ, αποχώρησε τραυματίας, του οποίου τη θέση πήρε ο Μενδρινός, για να γυρίσει ο Πατσατζόγλου στα μετόπισθεν.
Λίγο αργότερα ο Λεμονής έκανε και την τελευταία του κίνηση, βάζοντας τον Κωνσταντίνου στη θέση του Κοβάσεβιτς στην προσπάθεια, να δώσει φρεσκάδα και μία νέα πνοή στην ομάδα του. Η ελληνική ομάδα στη συνέχεια, ανέβασε κάπως τον ρυθμό της, ωστόσο δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος του ματς, ούτε όμως και η Ρεάλ μπόρεσε να επιτύχει κάποιο τέρμα, και το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του κ. Μίχελ.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πάντος, Ζεβλάκοφ, Ζούλιο Σέζαρ(74 Μενδρινός), Ραούλ Μπράβο(52 Αρτσούμπι), Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς, Στολτίδης, Γκαλέτι, Λούα Λούα, Κοβάσεβιτς(Κωνσταντίνου)
Ρεάλ Μαδρίτης (Μπερντ Σούστερ): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Καναβάρο, Ντιαρά, Ραούλ(81 Μπαλμπόα), Κάγκο, Ρομπίνιο(81 Σαβιόλα), Μαρσέλο, Χάιντσε, Φαν Νίστελρόι, Σνάιντερ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου