ΤΟΠΙΚΑ

Πρωταγωνιστές: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

πρωταγωνιστές-κωστασ-σταματιου-851206

Αυτός ο προπονητής φαίνεται ότι είναι πραγματικά φαινόμενο… όπως τον αποκαλούσαν οι συμπαίκτες του όταν ήταν ποδοσφαιριστής.
Ο Κώστας Σταματίου φαίνεται ότι είναι ο προπονητής των ρεκόρ, ενώ από χθες και ο προπονητής της πρωτοτυπίας καθώς ανέλαβε τον Ολυμπιακό Βόλου…
και η προηγούμενη ομάδα του… είναι ο Ολυμπιακός Βόλου!!!
Μπορεί αυτά να συμβαίνουν μόνο στο Βόλο, αλλά καταγράφονται ως ρεκόρ, με τον Αλμυριώτη τεχνικό να κάνει πέρσι ρεκόρ και να κερδίζει άνοδο με τον ΑΣΚ Ολυμπιακό από τη Γ στη Β και τώρα να αναλαμβάνει τον Εθν. Ολυμπιακό πάλι στη Γ΄ Εθνική.
Αν ο Κώστας Σταματίου καταφέρει και φέτος να πετύχει άνοδο με Ολυμπιακό, τότε όλοι θα αναρωτιούνται πώς γίνεται να ανεβάζει κανείς την ομάδα δυο χρονιές… και να μην προχωράει;;;
Ο Κώστας Σταματίου σίγουρα δεν μπαίνει στη λογική αντιπαράθεσης των δυο – δυστυχώς- Ολυμπιακών μας, αφού έτσι κι αλλιώς όταν ήταν στον “παραπάνω” έλεγε πως για το καλό της πόλης ο “ενωμένος” θα πάει καλύτερα…
Ο νέος προπονητής του Εθνικού Ολυμπιακού βλέπει ως πρόκληση… τα νέα ρεκόρ… και είδε με θετικό μάτι την πρόταση, απαντώντας θετικά, αφού γνωρίζει τη νέα του ομάδα και γνωρίζει πολύ καλά ότι έχει καλό υλικό…
Ο Εθν. Ολυμπιακός ο προπονητής και οι παίκτες θέλουν στήριξη… προστασία… και πίστωση χρόνου… για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και να δικαιολογήσει τον τίτλο του φαβορί, που από το καλοκαίρι του “κόλλησαν”… και όχι χωρίς λόγο!!!
Ο Κώστας Σταματίου θέλει να είναι και πάλι πρωταγωνιστής και θέλει και μπορεί να πετύχει… γνωρίζοντας πρόσωπα της κατηγορίας και της ομάδας, που τη βαριά της φανέλα… ο ίδιος φόρεσε 254 φορές!!!
Το ότι ο Κώστας Σταματίου δεν λέει πολλά λόγια ή τουλάχιστον ξέρει πως είναι καλό… να απαντά στο γήπεδο, το ζητούμενο πλέον είναι η συνέχεια… ξέροντας πολύ καλά και πρόσφατα το πόσο απέχει η επιτυχία από το καλός, αλλά θέλουμε κάτι καλύτερο!!!
Ο Κώστας Σταματίου που και την περίοδο 2000-2001 κράτησε τον Ολυμπιακό στη Β Εθνική… στην μετά Κοκότοβιτς εποχή με 12 νίκες, 3 ισοπαλίες και 11 ήττες, ξέρει πολύ καλά ότι το πετυχημένος δεν το γνωρίζουν ή δεν το αναγνωρίζουν άλλοι.
Ως πετυχημένος άλλωστε ο Κ. Σταματίου ξεκίνησε και την περίοδο 2001-2002, αλλά έφυγε πριν αρχίσει το πρωτάθλημα και γνωρίζει πολύ καλά ότι και τώρα θέλει πολύ υπομονή λίγα λόγια και πολύ δουλειά.
Τα ξέρει πολύ καλά αυτά ο Κώστας Σταματίου από τότε που έπαιζε μπάλα στον ΓΣΑ, στη Νίκη, στον Ολυμπιακό, στη Λάρισα, στον Ηρακλή και λίγο στα Γιαννιτσά και από τότε που από γυμναστής βρέθηκε στους πάγκους ως προπονητής αρκετών τοπικών ομάδων… στον Πανηλειακό με τον Β. Δανιήλ, στον ΠΑΟ Βάρδα, το Λεωνίδιο, τη Νίκη και τη Λαμία, για να ξανάρθει αρχές του 2007 πάλι στο Βόλο, να ξαναγνωρίσει επιτυχίες και αήττητος μια άνοδο, αλλά να ξαναγνωρίσει και την αχαριστία με την αμφισβήτηση.
Το σίγουρο είναι ότι και πάλι θα είναι πρωταγωνιστής, έχοντας τη δυνατότητα να δείξει έργο τη στιγμή που ένα “αγκάθι” έχει τεθεί εκτός…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου