ΤΟΠΙΚΑ

Η καλύτερη απάντηση είναι η λύση προβλημάτων

η-καλύτερη-απάντηση-είναι-η-λύση-προβλ-851206

Να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στο κύμα των καταλήψεων σχολείων, κυρίως απέναντι στους καταληψίες μαθητές, αποφάσισε η κυβέρνηση. Κάνοντας λόγο, συντονισμένα, για υποκινούμενες ενέργειες και για μειοψηφίες που κρατούν τις πλειοψηφίες έξω από τις σχολικές αίθουσες. «Αποκλείοντας για τους πολλούς το ιερό δικαίωμα της γνώσης», όπως λέει και ο πρωθυπουργός για το θέμα.
Η αλλαγή στάσης, μετά τα όσα σηματοδοτούσε η επίσκεψη του υφυπουργού κ. Λυκουρέντζου σε υπό κατάληψη σχολείο, θα κρίθηκε επιβεβλημένη όχι μόνο για να μην αφεθεί το πεδίο της κινδυνολογίας μονοπώλιο στον Καρατζαφέρη, αλλά και επειδή η κατάσταση δείχνει να τραβάει σε μάκρος χρόνου. Τόσο, όσο να συναντηθεί με τις επερχόμενες κινητοποιήσεις για τον προϋπολογισμό, την εισοδηματική πολιτική το Ασφαλιστικό.
Θα ήταν «βαρύ» να υπάρχει στα πεζοδρόμια ένας γενικός ξεσηκωμός την επόμενη περίοδο. Με την αντιπολίτευση έτοιμη, μετά τα εσωκομματικά της, να κάνει τα δικά της, με τα επώδυνα του σκοπιανού να έρχονται, με το μυαλό να φλερτάρει όλο και πιο έντονα με τη σκέψη των νέων εκλογών.
Αν οι καταλήψεις υποκινούνται όντως από εξωσχολικά πολιτικά κέντρα και όχι από τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης, ένας τρόπος υπάρχει για να ακυρώσει η κυβέρνηση τέτοιους σχεδιασμούς. Να ασχοληθεί σοβαρά με την εκπαίδευση. Με τα οξυμένα προβλήματα. Με την έλλειψη παραγωγής γνώσης στα σχολεία. Με την απομάκρυνση των μαθητών από τη δυνατότητα επικοινωνίας και κατανόησης της πραγματική γνώσης, έτσι όπως γίνεται σήμερα η διδασκαλία.
Κανένας δεν θέλει τις καταλήψεις. Ολοι θέλουμε τα σχολεία να μπορούν να προσφέρουν γνώση και να δείχνουν τη διαδικασία ολοκλήρωσης των μαθητών του ως ατόμων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου