ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση 5% στα τέλη καθαριότητας

αύξηση-5-στα-τέλη-καθαριότητας-851206

Αύξηση 5% στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για την νέα χρονιά που έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα θα εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει αύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίδης.
Το Σώμα θα κληθεί εξάλλου να συζητήσει για την αναπροσαρμογή του συντελεστή φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων, τα τέλη διαφήμισης και τα τέλη κοινόχρηστων χώρων.
Η υπηρεσία Προσόδων στην εισήγησή της προς το δημοτικό συμβούλιο προβλέπει ότι οι δαπάνες υπηρεσίας καθαριότητας και φωτισμού, θα ανέλθουν για το 2008 στο ποσό των 3,1 εκατομμυρίων με τα συνολικά έσοδα να αγγίζουν τα 2,9 εκατομμύρια ευρώ.
Το έλλειμμα των 148,630,73 ευρώ θα καλυφθεί με αύξηση των συντελεστών κατά 5% για τις οικίες και τις υπόλοιπες κατηγορίες.
Τα έσοδα από τα τέλη προέρχονται από τις φορολογητέες εκτάσεις και με τις τρέχουσες προβλέψεις για το 2008, η οικονομική χρήση θα κλείσει, με τα νέα τετραγωνικά μέτρα από τις νέες οικοδομές, στο ποσό των 2,954.869,73 ευρώ, ενώ για το έτος 2007 είχαν προβλεφθεί 2.910.390,54 ευρώ.
Οι βιομηχανίες και οι επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχιακά, είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, ανάλογα με τον χρόνο λειτουργίας τους, όχι όμως λιγότερο από ένα τρίμηνο.
Στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθεί και η αναπροσαρμογή των τελών διαφήμισης που σύμφωνα με την υπηρεσία προτείνεται να αυξηθούν μέχρι και 15%. Σήμερα για διαφημίσεις στα στέγαστρα στάσεων αναμονής επιβατών λεωφορείων καταβάλλεται το ποσό 0,89 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο την εβδομάδα, ενώ για διαφημίσεις σε στέγες ή δώματα 182,14 ευρώ ετησίως, το τετραγωνικό.
Αύξηση εξάλλου προτείνεται και για τα τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων , μέχρι τέλος του χρόνου για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων καταβάλλονται 2,16 ευρώ για την α’ ζώνη, 1,76 ευρώ για την β’ ζώνη και 1,56 ευρώ για την γ’ ζώνη, ενώ για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στα πεζοδρόμια καταβάλλονται 8,72 ευρώ ετησίως για κάθε μέτρο και για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε πεζοδρόμους και πλατείες καταβάλλονται 17,51 ευρώ ετησίως.
Οι υπαίθριοι μικροπωλητές καταβάλλουν 65,50 ευρώ ετησίως, ενώ για την τοποθέτηση εμπορευμάτων προ των καταστημάτων σήμερα καταβάλλεται ποσό 13,05 ευρώ το χρόνο για κάθε μέτρο και για την τοποθέτηση ψυγείων και σκαλιέρων 30,62 ευρώ αντίστοιχα.

Αλλα θέματα
Στην ίδια συνεδρίαση θα γίνει κατανομή των επιχορηγήσεων στα σχολεία του Δήμου, θα οριστούν οι σχολικές επιτροπές στα σχολεία του Δήμου.
Επίσης θα κληθεί να εγκρίνει το συμβούλιο την καταβολή των αμοιβών στο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων του Δήμου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου