ΤΟΠΙΚΑ

Αγιογραφία για παιδιά με ειδικές ανάγκες

αγιογραφία-για-παιδιά-με-ειδικές-ανάγ-60969

Νέο κεφάλαιο προστίθεται στον πολυετή κύκλο λειτουργίας της Σχολής Αγιογραφίας «Δια χειρός» της Μητρόπολης Δημητριάδος, με επίκεντρο τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Συγκεκριμένα, από την καινούργια χρονιά θα ξεκινήσει η λειτουργία ενός καινούργιου τμήματος της Σχολής Αγιογραφίας «Δια χειρός» το οποίο θα απευθύνεται στα παιδιά με ειδικές ανάγκες και στο οποίο εκτός από την τέχνη της εικονογραφίας θα διδάσκεται μουσικοθεραπεία από ειδική επιστήμονα.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στη διάρκεια της εορταστικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο «Αρχονταρίκι» του Ιερού Ναού Αναλήψεως. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες, ΚΔΑΠ μεΑ και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.).

Σε μια συνάντηση αγάπης, γνωριμίας και προσφοράς παρουσιάστηκε στο πολυπληθές ακροατήριο χαρούμενο και επίκαιρο πρόγραμμα που ετοίμασαν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά και τα παιδιά της Σχολής Αγιογραφίας. Στην εκδήλωση παρέστη ο κ. Ιγνάτιος, ο οποίος συνεχάρη τους φορείς και τόνισε πως η ενότητα είναι δρόμος ζωής για την Εκκλησία. «Όποιος προσπαθεί να ξεχωρίσει, είπε ο κ. Ιγνάτιος, τους ανθρώπους σε κατηγορίες και να τους απομονώσει για τις ιδιαιτερότητές τους, καταδικάζει τον εαυτό του στο να ζήσει κι εκείνος την φρικτή στιγμή που κάποιοι άλλοι θα τον ξεχωρίσουν και θα τον απομονώσουν». Παράλληλα ο ίδιος εξέφρασε τον απέραντο θαυμασμό του στους γονείς των παιδιών και υπογράμμισε ότι η τοπική Εκκλησία θα βρίσκεται κοντά τους με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, διότι είναι απόλυτη ανάγκη αυτά τα παιδιά να λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα και με την μέγιστη δυνατή ποιότητα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου