ΤΟΠΙΚΑ

Τα έργα του ΟΣΕ

τα-έργα-του-οσε-851206

Η πρόσφατη διημερίδα που έγινε από τα τρία παραρτήματα του ΤΕΕ για το θεσσαλικό σιδηροδρομικό δίκτυο κατέγραψε όλα όσα είναι σε εξέλιξη μελετών και όλα όσα προγραμματίζονται να γίνουν με αφορμή και τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων στο δίπολο Βόλου – Λάρισας. Έργα τα οποία θα αναμορφώσουν την εικόνα της περιοχής και που θα φέρουν πιο κοντά τις δύο θεσσαλικές πόλεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.
Σύμφωνα με στελέχη του Οργανισμού το κόστος των έργων δεν θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό σε σχέση με τα οφέλη που θα προκύψουν. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η περιώνυμη ηλεκτροκίνηση ανάμεσα στις δύο πόλεις απαιτεί έργα συνολικού ύψους 60.000.000 ευρώ από τα οποία τα 50 εκατ. αφορούν στα έργα διαμόρφωσης και εκσυγχρονισμού του τροχαίου υλικού. Το κόστος δεν θεωρείται απαγορευτικό, αν σκεφθεί κανείς ότι για τον περιφερειακό έχουν μέχρι τώρα δαπανηθεί 130 εκατομμύρια ευρώ . Επίσης για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο θα συνδέσει τις δύο πόλεις μέσα σε τριάντα λεπτά εκτιμάται ότι μπορεί να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2013, αφού τα έργα στη γραμμή Βόλου – Παλαιοφάρσαλου, όταν έγιναν προ 100ετίας είχαν αποπερατωθεί μέσα σε δύο χρόνια.
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι τόσο χρονικά, όσο και από άποψη κόστους το φιλόδοξο πρόγραμμα έργων του ΟΣΕ είναι εφικτό με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει και η ανάλογη πίεση από τους τοπικούς φορείς που με το εισιτήριο των Μεσογειακών Αγώνων μπορούν να διεκδικήσουν τις αναγκαίες πιστώσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου