ΤΟΠΙΚΑ

Ηχηρή παραίτηση

ηχηρή-παραίτηση-851206

Διαχρονική έχει γίνει και η συζήτηση για το επίπεδο της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα. Διαχρονικά τα προβλήματά της, διαχρονική και η ταλαιπωρία των Ελλήνων πολιτών, όταν έχουν χρεία των υπηρεσιών της. Χθες όμως στο Βόλο έγινε κάτι το ασυνήθιστο.
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Λεωνίδας Μαυρογιάννης τα βρόντηξε και αποχώρησε από το Εθνικό Σύστημα Υγείας και από τη θέση που κατείχε τα τελευταία είκοσι δύο χρόνια στη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου.
Ο κ. Μαυρογιάννης, δηλώνοντας απογοητευμένος από την πορεία της δημόσιας υγείας, ανακοίνωσε την αποχώρησή του. Ανέφερε κάποιους λόγους και πιθανώς να υπάρχουν και κάποιοι άλλοι. Όμως με τις αποχωρήσεις έμπειρων και ικανών στελεχών βελτιώνεται το Σύστημα Υγείας; είναι το αυτόματο ερώτημα που προκύπτει.
Η διττή ιδιότητα του κ. Μαυρογιάννη ίσως δίνει και τις αναμενόμενες απαντήσεις.
Ως συνδικαλιστής με την παραίτησή του προκάλεσε συζητήσεις και ενδεχομένως να δημιουργήσει και τον αναγκαίο προβληματισμό, ίσως να κινητοποιήσει και τα πράγματα σε τοπικό επίπεδο. Το πρόβλημα όμως του Συστήματος Υγείας δεν είναι τοπικό.
Απ’ την άλλη πλευρά όμως ως έμπειρος γιατρός του Νοσοκομείου αφήνει ένα κενό που στον τομέα του θα γίνει ορατό, πόσο μάλλον από την ώρα που οι ελλείψεις στελεχών είναι διαπιστωμένες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου