ΤΟΠΙΚΑ

Με Σταματίου συνεχίζει ο Εθνικός Ολυμπιακός

με-σταματίου-συνεχίζει-ο-εθνικός-ολυμ-851206

Θέμα χρόνου ήταν τελικά όπως αποδείχθηκε η απομάκρυνση του Μιχάλη Ζιώγα από τον πάγκο του Εθνικού Ολυμπιακού. Ο Λαρισαίος τεχνικός από χθες αποτελεί παρελθόν και αντικαταστάτης του θα είναι ο Κώστας Σταματίου, που πέρυσι οδήγησε έναν άλλο Ολυμπιακό, τον ΑΣΚ, στην άνοδο στη Β Εθνική κατηγορία. Κάτι τέτοιο σκέφτηκαν φυσικά και οι άνθρωποι του ΤΑΠ και από χθες ο Αλμυριώτης τεχνικός βρίσκεται στο τιμόνι μιας άλλης μηχανής, που θα πρέπει να αρχίσει να κινείται πιο γρήγορα. Η κυριακάτικη ήττα ήταν αυτή που ξεχείλισε το ποτήρι και οι δρόμοι Ζιώγα-Ολυμπιακού χώρισαν, με τον πρώην πια τεχνικό των ερυθρολεύκων να αποχωρεί μετά την συγκομιδή μόλις επτά βαθμών σε έξι παιχνίδια, που φέρνει το βολιώτικο συγκρότημα ένα βαθμό πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Τα αίτια του διαζυγίου
Αν κοιτάξει κανείς τη βαθμολογική θέση των ερυθρολεύκων, δίχως δεύτερη σκέψη θα πει πως η άσχημη θέση στην οποία βρίσκονται οι Βολιώτες είναι η αιτία που οδηγήθηκαν οι δύο πλευρές στο διαζύγιο. Μετά την νέα ήττα στο πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΝΕ ο κ. Ζιώγας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΤΑΠ κ. Σταυρίδη δηλώνοντας του την παραίτησή του. “Κύριε πρόεδρε, παραιτούμαι, σου εύχομαι καλή επιτυχία”, ήταν τα λόγια του Λαρισαίου τεχνικού με τον ισχυρό άνδρα του ΤΑΠ να προσπαθεί να τον μεταπείσει. “Η απόφασή μου είναι αμετάκλητη” πρόσθεσε ο 45χρονος τεχνικός και πλέον στο βιογραφικό του θα γράφεται πως εκτός από Τύρναβο, Τρίκαλα και Απόλλωνα Λάρισας έχει περάσει και από τον Βόλο, οδηγώντας τον Εθνικό Ολυμπιακό στη Γ Εθνική.

Σηκώνει τα μανίκια ο Σταματίου
Πλέον μετά την παραίτηση του Μιχάλη Ζιώγα τα ηνία του συλλόγου αναλαμβάνει ο Κώστας Σταματίου που σηκώνει τα μανίκια και είναι έτοιμος για δουλειά. Ο 47χρονος τεχνικός στις 22 Οκτωβρίου αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο του ΑΣΚ Ολυμπιακού. Μετά από το πέρας 15 ημερών όμως θα φορέσει και πάλι σήμερα την προπονητική του φόρμα και θα έχει την πρώτη του επαφή με τους νέους του παίκτες. Σκοπός φυσικά να μη χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος και η ομάδα να πάρει τα πάνω της ψυχολογικά και βαθμολογικά. Ο νέος τεχνικός των ερυθρόλευκων δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως “η πρόταση από τον κ. Σταυρίδη ήρθε ξαφνικά και μπορώ να πω πως δεν το περίμενα. Για μένα όμως αποτελεί πρόκληση, το υλικό που έχει η ομάδα είναι από τα καλύτερα στην κατηγορία. Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και πιστεύω μέσα από την σκληρή προσπάθεια να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος.” Η προπόνηση των ερυθρολεύκων θα ξεκινήσει σήμερα στις 3 μ.μ. με τον Πολωνό Σαβάλα να ξεκινά και πάλι με την υπόλοιπη ομάδα εν όψει της ερχόμενης αγωνιστικής που οι ερυθρόλευκοι φιλοξενούν τον σύλλογο της Προσοτσάνης. *Σήμερα αναμένεται και η απάντηση του Αντώνη Μάνδαλου, προκειμένου να αναλάβει ή όχι βοηθός του Κώστα Σταματίου.

Ασχημη εμφάνιση και νέα ήττα
Στις ορέξεις του Κολεμπιέφσκι παραδόθηκε προχθές η ομάδα του Εθνικού Ολυμπιακού. Ο 27χρονος Πολωνός βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και τα δύο τέρματα που σημείωσε επί των ερυθρολεύκων το αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο. Στο πρώτο ημίχρονο η τύχη γύρισε αρκετές φορές την πλάτη στον Πολωνό επιθετικό και τους συμπαίκτες του. Οι ερυθρόλευκοι που είχαν κάκιστη απόδοση δέχθηκαν τρία τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο, όταν στο 55΄ ήρθε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΝΕ από τον Πολωνό επιθετικό, ενώ πέντε λεπτά αργότερα το δοκάρι στέρησε στον Σερέτη τη χαρά για ένα δεύτερο γκολ. Στο 78΄ ο Σαρηγιαννίδης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του στον αγώνα, με αποτέλεσμα το έργο των γηπεδούχων να γίνει ευκολότερο, έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Κολεμπιέφσκι στο 82΄διπλασίασε τα τέρματα για τους Νέους Επιβάτες, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Σαχινίδης, λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.
ΠΑΟΝΕ-ΕΘΝ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0
ΣΚΟΡΕΡ: (55, 82, Κολεμπιέφσκι, 90+ Σαχινίδης)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χ. Σελεμίδης (Πέλλας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τζιμογιάννης, Τοπάλης-Κόκκας, Ζαφείρης
ΚΟΚΚΙΝΗ: 78 Σαρηγιαννίδης
ΠΑΟΝΕ: Καλογεράκης, Πουταχίδης, Ζιγογιάννης, Τζιμογιάννης, Μαλιούφας, Μπλιθικιώτης, Σερέτης, Χατζής (88΄ Θ. Ναλμπάντης), Τοπάλης, Γ. Ναλμπάντης (84΄ Αραμπατζής), Κολεμπιέφσκι (90΄Σαχινίδης)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ζαφείρης, Σαρηγιαννίδης, Κόκκας, Μακρής, Ευθυμιάδης, Παπαγιαννόπουλος (46΄ Σκρέκας), Κοταρέλας, Γεωργαντζιάς, Μπέκος (65΄ Νασιόπουλος), Γέλοβατς (70΄ Μητσόπουλος), Ιορδανίδης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου