ΤΟΠΙΚΑ

Ηταν στραβό το κλίμα για Ολυμπιακό, “στράβωσε” περισσότερο… με νέα ήττα

ηταν-στραβό-το-κλίμα-για-ολυμπιακό-σ-851206

Μια νέα ήττα για τον Ολυμπιακό στράβωσε ακόμη περισσότερο το ήδη στραβό κλίμα… με τη βολιώτικη ομάδα να μετρά 7 αγωνιστικές χωρίς νίκη και την τρίτη ήττα σε αγώνα στην Αττική. Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 1-0 στη Νεάπολη από τον Ιωνικό (τέταρτη φετινή). Πάντως οι ερυθρόλευκοι γύρισαν στο Βόλο με παράπονα για τη διαιτησία, αφού το πέναλτι που δόθηκε εις βάρος τους υπήρξε μόνο στη… φαντασία του Θεσσαλονικιού διαιτητή Κωνσταντινίδη.
Αυτό ήταν και η μόνη δικαιολογία για τη νέα ήττα του Ολυμπιακού, που μπορεί να διαμαρτύρεται έντονα και δικαιολογημένα για την απόφαση του Θεσσαλονικιού διαιτητή (ο οποίος στο 75ο λεπτό «είδε» παράβαση σε μαρκάρισμα του Γενιτσαρίδη στον Γκούτμαν), αλλά και πάλι δεν έπεισε ότι μπορεί να φθάσει στη νίκη.
Πάντως μπορούσε να πάρει κάτι θετικό, που θα ήταν ο βαθμός, αν ο Κωνσταντινίδης δεν σφύριζε το πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Λετονός Αντρέι Προχορένκοφς.
Η ουσία για τον Ολυμπιακό είναι πως παρέμεινε χωρίς νίκη για έβδομη συνεχόμενη αγωνιστική και ο κλοιός σφίγγει ολοένα και περισσότερο, αφού η προχθεσινή ήττα στη Νεάπολη από τον Ιωνικό κράτησε τους ερυθρόλευκους στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας στη Β’ Εθνική και το μέλλον τους στην κατηγορία εξακολουθεί να φαντάζει αβέβαιο.
Η συγκομιδή των τριών βαθμών σε επτά αγωνιστικές έχει δημιουργήσει μεγάλο προβληματισμό στις τάξεις του Ολυμπιακού, ενώ φαίνεται ότι δεν κατάφερε να αλλάξει κάτι και ο νέος προπονητής Αναστάσιος ( Σούλης) Παπαδόπουλος, ο οποίος εδώ και δύο αγωνιστικές ανέλαβε έχει τα ηνία τη ομάδας…
Η προσεχής αγωνιστική θα βρει τον Ολυμπιακό στην Καστοριά, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος της ομώνυμης ομάδας. Οι «γουναράδες» έχουν συγκεντρώσει δύο βαθμούς, μόλις έναν λιγότερο από τον Ολυμπιακό και μαζί με τους «ερυθρόλευκους» είναι οι μόνοι που δεν ξέρουν τι θα πει «νίκη» στο φετινό μαραθώνιο της Β’ Εθνικής. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού στην Καστοριά, τότε η ομάδα του Παπαδόπουλου θα πιάσει κυριολεκτικά «πάτο» και θα κατρακυλήσει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αφού η Καστοριά θα την προσπεράσει.
Αυτό το σενάριο απεύχονται όλοι στο Βόλο, μια κι εάν ο Ολυμπιακός καταφέρει να χάσει και στην Καστοριά, μοιραία η κατάσταση θα γίνει απελπιστικά δύσκολη και μετά θα πρέπει να έρθουν τα πάνω-κάτω για να σωθεί η φετινή παρτίδα και να μπορέσουν οι «ερυθρόλευκοι» να απομακρυνθούν από τη… διακεκαυμένη ζώνη.
Ουσιαστικά η επερχόμενη αναμέτρηση Καστοριάς- Ολυμπιακού μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως «ντέρμπι επιβίωσης », αφού ο ηττημένος ξέρει πως δύσκολα θα ανακάμψει.
Από χθες πάντως ο Ολυμπιακός βλέπει μπροστά, θέλοντας νίκη στην Καστοριά όπως και πριν δυο χρόνια (0-1 με σκόρερ τον Σάβιτς).

7η αγωνιστική Β Εθνικής
ΙΩΝΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 1-0
Σκόρερ: 75 πεν. Προχορένκοφς
Διαιτητής: Κωνσταντινίδης (Θεσσαλονίκης)
Κίτρινες: Οικονόμου, Βουρεξάκης- Χάιντουτσεκ, Τσάγγαρης Κοντέων, Φλώρος.
Οι συνθέσεις:
ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπαρτζώκας, Οικονόμου (85’ Μελαμπιανάκης), Βουρεξάκης, Ξενίδης, Τόσκας, Γκρανέρο, Μακόρ, Φαμπίνιο (46’ Ονουάτσι), Προχορένκοφς, Πουλόπουλος, Σίμος (46’ Γκούτμαν).
ΑΣΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βεζυρίδης, Αγγελόπουλος, Γενιτσαρίδης (81’ Βέρμπης), Φλώρος, Πακάλτσης, Μιτρόφ, Κατσαρός (50’ Χατζης-87’ Διαμάντης), Φονσέκα, Χάιντουτσεκ, Τσάγγαρης, Κοντέων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου