ΤΟΠΙΚΑ

Χαρτογράφηση των επιχειρήσεων

χαρτογράφηση-των-επιχειρήσεων-851206

Τις επιχειρήσεις στη Μαγνησία, μέσα από δύο ερωτηματολόγια, χαρτογραφεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Σαφή εικόνα για τον αριθμό και τη λειτουργία των επιχειρήσεων και απάντηση για το εάν το Βιοτεχνικό Πάρκο, έτη μετά το σχεδιασμό του, είναι ικανό να ανταποκριθεί σήμερα στις ανάγκες μετεγκατάστασης βιοτεχνιών αναζητεί η καταγραφή που έχει ήδη ξεκινήσει, με πρωτοβουλία της αντινομάρχη Ανάπτυξης Εύης Αδαμάκη-Τζαβέλλα.
Με δύο ταυτόχρονα ερωτηματολόγια προς όλες τις επιχειρήσεις της Μαγνησίας –το ένα από το Κέντρο Υποδοχής Επενδύσεων και το δεύτερο από το Γραφείο Προώθησης Προϊόντων – επιχειρείται να διαμορφωθεί συγκεκριμένη εικόνα για τις βιοτεχνίες και βιομηχανίες της Μαγνησίας.
Με το ερωτηματολόγιο του Γραφείου Προώθησης Προϊόντων θα συγκεντρωθούν στοιχεία για τα παραγόμενα προϊόντα κάθε επιχείρησης, το δυναμικό τους, καθώς και την προώθηση των προϊόντων.
Το δεύτερο ερωτηματολόγιο που αποστέλλεται από το Κέντρο Υποδοχής Επενδύσεων στοχεύει να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ότι αφορά τη λειτουργία βιομηχανιών και βιοτεχνιών, την ημερομηνία λήξης των αδειών τους, τον αριθμό όσων επιχειρήσεων έχουν άδεια, καθώς και πόσες επιχειρήσεις έχουν την υποχρέωση να απομακρυνθούν από τον κεντρικό ιστό της πόλης έως το τέλος του 2009.
Η κ. Αδαμάκη ενημέρωσε ότι «μέσα από τη χαρτογράφηση των επιχειρήσεων θα προκύψουν οι ανάγκες μετεγκατάστασης στο Βιοτεχνικό Πάρκο, το οποίο προβλέπεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2008. Θα είμαστε σε θέση, μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία να γνωρίζουμε πόσες επιχειρήσεις πρέπει να μετεγκατασταθούν και τι εκτάσεις θα απαιτηθούν στον οργανωμένο υποδοχέα των βιομηχανιών».
Είναι απαραίτητο να διευκρινιστούν οι πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων σε γη, ώστε εάν προκύψει ότι οι εκτάσεις του Βιοτεχνικού Πάρκου δεν επαρκούν να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για εξεύρεση καινούργιων χώρων.
«Μέσα από τη διαδικασία καταγραφής στόχος είναι να δημιουργήσουμε μία βάση δεδομένων για τις επιχειρήσεις που έχουν, τα προϊόντα που παράγουν και που θέλουμε να τα προωθήσουμε», πρόσθεσε η αντινομάρχης.
Χθες, λεπτομέρειες της «δουλειάς» σχετικά με τη χαρτογράφηση των επιχειρήσεων απασχόλησαν σύσκεψη της αντινομάρχη με εκπροσώπους των επαγγελματοβιοτεχνών και του κλάδου μετάλλου και ξύλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου