ΤΟΠΙΚΑ

Θέμα ημερών η Α.Ε. στο Χιονοδρομικό

θέμα-ημερών-η-α-ε-στο-χιονοδρομικό-851206

Υπό την «ομπρέλα» της νέας Ανώνυμης Εταιρείας εκτιμάται ότι θα λειτουργεί από το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου.
Με πρωτοβουλία του νομάρχη πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στη Νομαρχία, σύσκεψη των δημάρχων Μουρεσίου Κ. Λεβέντη, Αρτέμιδας Δημ. Αλεξόπουλου και Αγριάς Θ. Παπαευθυμίου, του αντιδημάρχου Αρτέμιδας Ζήση Βαμβάκου και του υπευθύνου νομαρχιακού συμβούλου για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου Γ. Μπάϊμπα.
Αντικείμενο της σύσκεψης η νέα εταιρεία, που πρόκειται να συσταθεί για την ανάπτυξη του Κεντρικού Πηλίου και του Χιονοδρομικού Κέντρου. Στην Ανώνυμη Εταιρεία θα συμμετέχει κατά 51% η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας και κατά 49% η Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, η Ένωση Ξενοδόχων και ιδιώτες.
Την κατ’ αρχήν συμφωνία τους δήλωσαν οι τρεις δήμαρχοι, οι οποίοι έχουν σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Χιονοδρομικού Κέντρου. Όπως ενημέρωσε ο κ. Μπάϊμπας, έγιναν υποδείξεις και παρατηρήσεις στο σχέδιο του καταστατικού, το οποίο είχε ήδη αποσταλεί στους ΟΤΑ.
Πριν από τις 25 Νοεμβρίου τα δημοτικά συμβούλια έχουν κληθεί να αποφασίσουν για τη συμμετοχή τους στη νέα Ανώνυμη Εταιρεία, καθώς και για το ποσοστό συμμετοχής. Έως το τέλος Νοεμβρίου και μετά τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση και έγκριση στο νομαρχιακό συμβούλιο.
Ήδη σε αρκετές περιπτώσεις έχουν εκδοθεί αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, ενώ διαμορφωμένη θέση για το μερίδιο στη νέα Α.Ε. έχουν η Ένωση Ξενοδόχων και το Επιμελητήριο Μαγνησίας.
Στις αρχές Δεκεμβρίου η νέα εταιρεία εκτιμάται ότι θα έχει συσταθεί και θα είναι σε θέση να ξεκινήσει οι εργασίες της.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου και η ανάπτυξή του αποτελούν μία από τις δέκα δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνονται στο καταστατικό της εταιρείας.
Στο μεταξύ, ο κ. Μπάϊμπας ενημέρωσε ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου είναι έτοιμο να λειτουργήσει. Οι εργασίες συντήρησης των μηχανημάτων έχουν ολοκληρωθεί, ενώ έως το τέλος της εβδομάδας υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί η συντήρηση στο καταφύγιο και τους λοιπούς χώρους του Χιονοδρομικό. Το κόστος των εργασιών συντήρησης ανέρχεται συνολικά στις 90.000 ευρώ.
Για την αγορά νέου χιονοστρωτήρα έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ ο Γ.Γ. Αθλητισμού σε πρόσφατη συνάντηση είχε επισημάνει ότι τα αιτήματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου θα συζητηθούν αναλυτικά, εφόσον ο Βόλος αναλάβει τους Μεσογειακούς Αγώνες.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο, όπως είχε δεσμευτεί, θα αποτελεί σε αυτή την περίπτωση μία από τις προτεραιότητες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Ο κ. Μπάϊμπας υπενθύμισε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση διεκδικεί άμεσα διθέσιο λιφτ, συρόμενο λιφτ και baby λιφτ, ενώ από τη μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας που έχει συνταχθεί με πρωτοβουλία της ΝΑΜ για το Χιονοδρομικό Κέντρο προβλέπεται σειρά άλλων παρεμβάσεων, οι οποίες θα προωθηθούν μόλις συσταθεί η νέα εταιρεία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου