ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Γαλλικά
και πιάνο…
Κάποιοι στο ισόγειο της Νομαρχίας αρχίζουν να μιλούν… γαλλικά στη θέα του νομαρχιακού συμβούλου που έχει ταχθεί εξαρχής με την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου και που σε ανύποπτη στιγμή χαρακτήρισε, ούτε λίγο ούτε πολύ, παρακατιανούς όσους τάσσονται υπέρ της επανεκλογής του Γιώργου Παπανδρέου. Αν άρχισαν και τα μαθήματα πιάνου, δεν μάθαμε…
Α.Τ.

Η Αννούλα
του χιονιά
Η πονηρή Κοζανίτισσα (Σούρδα) σκέφτηκε ότι θα φορτωθεί μια εσωκομματική ήττα ο Βενιζέλος, πιθανώς και μια ήττα ο Παπανδρέου, αν γίνουν σύντομα οι εθνικές εκλογές, και αυτή θα είναι η μόνη άφθαρτη και αήττητη. Γι’ αυτό και μίλησε για παράταση. Ωμά το είπε. Μάλλον της ξέφυγε. Θέλει η… Άννα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. Χθες όμως την στρίμωξαν για τα καλά και δήλωσε με στόμφο: «Δεν είναι φιλοδοξία μου να γίνω πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!». Πρωθυπουργός όμως, Άννα μου, θα ’θελες, δεν θα ’θελες;
Χ.Μ

Τι θέλει να πει
ο ποιητής;
Με αιχμή ξεκινάει την ανακοίνωσή του ο Κώστας Καρτάλης σχετικά με το θέμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Πιο συγκεκριμένα: «Όλο το διάστημα από τις εθνικές εκλογές δεχόμουν επίμονες ερωτήσεις ως προς το ποιον υποψήφιο θα υποστηρίξω για Πρόεδρο του Κινήματος. Ορισμένοι μάλιστα θεώρησαν ότι με σχόλιά τους θα καθόριζαν – εκείνοι και όχι εγώ – το χρόνο που θα επέλεγα να τοποθετηθώ. Τέτοιους πολιτικούς φαίνεται ότι προτιμούν ή τέτοιους έχουν συνηθίσει». Επειδή στο κυριακάτικο φύλλο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ με σχόλιό μας παροτρύναμε τον Κώστα Καρτάλη να πάρει θέση, νιώθουμε ότι μας αφορά. Πλην όμως το σχόλιό μας έγινε μόλις μία εβδομάδα πριν την εκλογική διαδικασία. Ωστόσο το γεγονός ότι ο κ. Καρτάλης είναι ένα από τα τελευταία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τοποθετούνται στο καυτό ζήτημα, απαντάει από μόνο του. Κατά τα λοιπά εφόσον όλοι είναι καλοί και σ΄ όλους έχει υποχρέωση, εκτιμούμε ότι μάλλον λάθος κάναμε, δεν έπρεπε να τον παροτρύνουμε να εκφραστεί. Μάλλον ήταν αχρείαστο…
Χ.Μ

Δύσκολη
η συγκατοίκηση
Στο ίδιο εσωκομματικό στρατόπεδο ο Κώστας Καρτάλης και η Ροδούλα Ζήση. Πριν από μερικούς μήνες μια τέτοια εκτίμηση θα ήταν αδιανόητη. Κάτι σαν τη γαλλική συγκατοίκηση Σιράκ – σοσιαλιστών.
Χ.Μ

Προσπάθεια
αποκαθήλωσης
Από τη δήλωση του Κώστα Καρτάλη είναι εμφανές ότι ενοχλήθηκε και από την προσπάθεια αποκαθήλωσης, όπως γράφει, του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, γεγονός που έπαιξε βαρύνοντα ρόλο στην επιλογή του για Βενιζέλο. Με δυο λόγια Βενιζελικός για τις εκλογές, αλλά κατά βάθος Σημιτικός. Το λέει ξεκάθαρα.
Χ.Μ

Αρνήθηκε
την άδεια
Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Παταβάλης αρνήθηκε χθες στο Διευθυντή της Εστουδιαντίνας Ανδρέα Κατσιγιάννη την άδεια, προκειμένου να συμπράξει στη σημερινή συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στην πρεμιέρα του έργου «Ιωνία». Ελπίζουμε ότι δεν έπαιξε κανέναν απολύτως ρόλο στην αρνητική διάθεση του κ. προϊσταμένου ότι το έργο είναι σύνθεση του κ. Μαραγκόπουλου. Ελπίζουμε. Υπενθυμίζουμε ότι ο Ανδρέας Κατσιγιάννης διδάσκει στο Μουσικό Γυμνάσιο του Βόλου. Μάλλον ο κ. προϊστάμενος θα σκέφτηκε ότι δεν είναι καιρός να χάνονται ώρες. Ο Κατσιγιάννης τον μάρανε την ώρα που τα μισά σχολεία της Μαγνησίας τελούν υπό κατάληψη. Δεν θα πήγαινε άλλωστε ο άνθρωπος να παίξει στο μαγαζί της γειτονιάς του. Για σύμπραξη με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών μιλάμε, κ. προϊστάμενε.
Χ.Μ

Σοβαρή
επισήμανση
Φίλος αναγνώστης από τη Ν. Αγχίαλο μας κάνει την εξής σοβαρή επισήμανση: «Οι κάτοικοι του Αλμυρού και της Αγχιάλου προτιμούν να πάνε για ψώνια ή άλλες δουλειές στη Λάρισα σε μισή και ξεκούραστη ώρα μέσω της εθνικής οδού, παρά στον Βόλο από τον δρόμο Μικροθηβών-Βόλου, που ξεπερνάνε τη μισή ώρα ως το κέντρο του Βόλου, χωρίς να τους πιάσει κάποιο φορτηγό μπροστά. Παρακαλώ, ξυπνήστε τους αρμόδιους». Μεσογειακοί αγώνες, επένδυση στο Σωρό, αεροδρόμιο, επένδυση στις Νηές. Μήπως πράγματι έχει δίκιο ο φίλος αναγνώστης και πρέπει να ξυπνήσουμε για το συγκεκριμένο έργο;
Χ.Μ

Χαιρετίσματα
απ΄ το Ηράκλειο
Από το φίλο αναγνώστη Βασίλη Τσαγκαρή, Βολιώτη στην καταγωγή που κατοικεί στο Ηράκλειο Κρήτης, λάβαμε την εξής επιστολή: «Τελικά όλα τελείωσαν τόσο άδοξα για τον Ε-65; Σταμάτησαν όλες οι προσπάθειες; Έστω και αν μπροστά μας έχουμε την χρυσή ευκαιρία των Μεσογειακών; Τόσο υποτέλεια μπροστά σε ένα δεδηλωμένο αντιβολιώτη και στείρο τοπικιστή Λαρισαίο Υπουργό; Που ωμά σας είπε ότι θα είναι ανταγωνιστικός για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Λάρισα; Αυτές ήταν οι προσπάθειες για τον ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του Βόλου αυτοκινητόδρομο; Πού είναι οι βουλευτές της περιοχής που θα έπρεπε να χαλάσουν τον κόσμο, έτσι θα έκαναν οι συνάδελφοί τους Λαρισαίοι, εδώ χρειάζονται. Πάντως οι πολίτες θα έχουν να θυμούνται την ακαριαία αντίδραση που επέδειξαν οι φορείς της περιοχής μας όταν προέκυψε το θέμα. Άντε με το καλό και στις επόμενες σφαλιάρες και μετά θα απορούμε όλοι τι φταίει και δεν πάει μπροστά αυτός ο τόπος, όσες Ολυμπιάδες και αν περάσουν και άλλοι τόσοι μεσογειακοί και αν έρθουν.
Προς το παρόν βολευόμαστε με τίποτα χωματόδρομους που τυχόν να γίνουν κατόπιν ενεργειών των βουλευτών μας κτλ., κτλ.».
Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα άλλο.
Χ.Μ

Ικανοποίηση
από τη Ζ. Μακρή
Την πλήρη ικανοποίησή της εξέφρασε η κ. Ζέττα Μ. Μακρή για την επίλυση ενός μακροχρόνιου προβλήματος που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι της Ν. Αγχιάλου και του Δ.Δ. Μικροθηβών. Συγκεκριμένα το πρόβλημα αφορούσε 150 περίπου οικογένειες των περιοχών της Ν. Αγχιάλου και των Μικροθηβών σχετικά με τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών αγροτεμαχίων από τα οποία θα διέλθει ο αγωγός καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας. Η κ. Μακρή είχε ζητήσει με επιστολές της και συνεχείς παρεμβάσεις της την δικαίωση των δικαιούχων τόσο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Πριν από λίγες ημέρες το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας απέστειλε στο Δήμο Ν. Αγχιάλου τις οριστικές καταστάσεις με τα ονόματα των δικαιούχων και τις τιμές των αποζημιώσεων που τους αντιστοιχούν.

Δηλώσεις
Αννας Διαμαντοπούλου
Σε χθεσινή πρωινή τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε ανάμεσα σε άλλα πολλά, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει τη υποστήριξη Παπανδρέου:
«Θα υποστήριζα τον Γιώργο Παπανδρέου είτε λέγεται Παπανδρέου είτε λέγονταν Γιώργος Παπαγεωργίου». Σας πιστέψαμε κυρία μου, σας πιστέψαμε! Γιατί όμως περιμένατε τόσο καιρό γι’ αυτή σας την δήλωση;
Μ.Ζ.

Σχόλια περί
Συνδιάσκεψης

Με το δικό του τρόπο σχολίασε χθες ο Λάζαρος Γαϊτάνης -εκπρόσωπος επικοινωνίας της Επιτροπής Υποστήριξης υποψηφιότητας Β. Βενιζέλου στο Βόλο- τα όσα έγιναν στη Συνδιάσκεψη:
“Στις θέσεις της πλευράς Γιώργου Παπανδρέου “κυριάρχησαν” τα πρέπει και τα θα. Έλειπαν όμως τα τι και τα πώς. Τα αναμένουμε. Στη Συνδιάσκεψη πάντως ενώπιον όλων αντιπαρατέθηκαν δύο είδη προφορικού λόγου. Ο λόγος από κείμενο και ο λόγος από στήθους. Το κείμενο όμως χρειαζόταν συμπλήρωση. Είχε τη μορφή λευκής επιταγής. Η καθυστερημένη δε εμφάνιση ορισμένων στελεχών του λεγόμενου “τρίτου πόλου” στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου δημιουργεί στα μάτια της κοινής γνώμης μία εντύπωση: ότι πριν εκδηλώσουν την προτίμησή τους περίμεναν να δουν προς τα πού θα φύσαγε ο άνεμος των δημοσκοπήσεων. Τους διέφυγε όμως κάτι: ο άνεμος συνηθίζει ν αλλάζει κατεύθυνση”.

Β.Κ

Κοντή
γιορτή…

Οι “παπανδρεϊκοί” στη Μαγνησία πάντως επέστρεψαν από την Αθήνα γεμάτοι αισιοδοξία. Το κλίμα της Συνδιάσκεψης ήταν υπέρ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αυτό προσέθεσε σιγουριά και αυτοπεποίθηση ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αλλαγών. Κυριακή κοντή γιορτή…
Β.Κ

Στοίχημα

Το μεγάλο στοίχημα πάντως μέχρι την Κυριακή το βράδυ παραμένει, αν θα ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία με επιτυχία. Το εγχείρημα είναι πρωτόγνωρο και σε αυτό- ευτυχώς- συμφωνούν όλοι, γι’ αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και υπευθυνότητα. “Ο Θεός να βάλει το χέρι του” είπε κάποια στιγμή σε αποστροφή του λόγου του ο υποψήφιος πρόεδρος Κώστας Σκανδαλίδης και μάλλον δεν είχε άδικο.
Β.Κ

Φέιγ βολάν
Τα φέιγ βολάν πάντως που κυκλοφόρησαν μέσα στο Στάδιο του ΤΑΕ- ΚΒΟΝΤΟ το τριήμερο της Συνδιάσκεψης δεν ήταν καθόλου κολακευτικά για ένα κόμμα που θέλει να αποκαλείται σύγχρονο και ευρωπαϊκό. Το δικαίωμα της επιλογής το έχουν όλοι αβίαστα. Αρκεί να μην “περνά” η επιλογή τους από φέιγ βολάν που ζητούν από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να “κάνει λίμπα τους Βρούτους”… Ένα τέτοιο φέιγ βολάν μοιράζονταν στους συνέδρους και υπογράφονταν “Η βάση του ΠΑΣΟΚ”. Ευτυχώς συνεργάτες του ΓΑΠ έσπευσαν να σταματήσουν τους “κατόχους” της ιδέας… πριν πάρει διαστάσεις το όλο θέμα.
Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου