ΤΟΠΙΚΑ

Με πυξίδα την «Αργώ» στο ταξίδι του ονείρου

με-πυξίδα-την-αργώ-στο-ταξίδι-του-ον-851206

Η ανθρώπινη διαδρομή και εξέλιξη στο χρόνο είναι γεμάτη από μύθους και συγκλονιστικές περιπέτειες, όσων τόλμησαν να ονειρευτούν και να κυνηγήσουν το ακατόρθωτο. Εκείνο που φαντάζει πέρα από τις δυνάμεις και τους κανόνες της κοινής λογικής. Πρόσωπα μυθικά, που λατρεύτηκαν για τον ηρωισμό τους, ταξίδεψαν στο άγνωστο διεκδικώντας την επαλήθευση ενός οράματος και τη δικαίωση της ύπαρξης τους, μέσα από την πραγμάτωσή του.

Μια τέτοια διαδρομή ήταν η «Αργοναυτική Εκστρατεία». Χιλιάδες χρόνια μετά, εμείς οι ταπεινοί κληρονόμοι αυτών των οραματιστών, αυτών που κινήθηκαν μεταξύ του μύθου και της ιστορίας καλούμαστε να φέρουμε σε πέρας ένα τεράστιο εγχείρημα, για τα δικά μας δεδομένα: Αυτό της διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 και συνάμα της αναβάθμισής και της ανάδειξης τους στο επίπεδο που τους αρμόζει ως το μεγαλύτερο, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός.

Δεν διαπράττουμε ιεροσυλία κάνοντας κάποιες τέτοιες αναγωγές. Απλώς επιχειρούμε να περιγράψουμε τα μεγέθη και τις προοπτικές, που πλέον αντικειμενικά υπάρχουν για την πόλη μας, για το Νομό μας, για ολόκληρη τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα, μέσω της ανάληψης αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης. Πυξίδα μας η «Αργώ» και ο Ιάσονας.
Το χρυσόμαλλο δέρας για μας είναι η επέκταση και η ολοκλήρωση των υποδομών, των μεγάλων έργων που χρόνια τώρα καθυστερούν. Αεροδρόμιο, λιμάνι, οδικοί άξονες, ηλεκτροκίνηση της γραμμής Βόλου – Λάρισας, Περιφερειακός, Κάρλα πέραν πάσης αμφιβολίας μπαίνουν πια στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσής τους. Η Πολιτεία εγγυήθηκε γι’ αυτά και εμείς δεν πρόκειται να ολιγωρήσουμε και να αδρανήσουμε σε περιπτώσεις υπαναχώρησης από τα, πλέον, κεκτημένα. Αντίθετα με την ενεργό συμμετοχή μας, με τη διάθεση και την προσφορά και της τελευταίας δυνατότητας που έχουμε ως Δήμος, ως πόλη, ως κοινωνία, θα παλέψουμε και θα συμβάλλουμε για την ταχύτερη δυνατή και πλέον ποιοτική παραγωγή του επιθυμητού αποτελέσματος.

Οι υποδομές αυτές θα μας επιτρέψουν να ολοκληρώσουμε το όνειρο για την πραγματοποίηση των καλύτερων Μεσογειακών Αγώνων που έγιναν ποτέ. Των Αγώνων που θα καταστήσουν το Βόλο, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο σημείο αναφοράς, κέντρο αθλητικό, πηγή πολιτιστικής έμπνευσης και δημιουργίας. Στόχοι που η εκπλήρωσή τους, σε συνδυασμό με την εύλογα αναμενόμενη τεράστια διεθνή προβολή και του απαράμιλλου φυσικού κάλλους της περιοχής μας, θα μας φέρουν πιο κοντά από ποτέ στην στρατηγική επιλογή μας για την ανάδειξη του Βόλου ως μιας από τις πρώτες επιλογές του διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος και μάλιστα σε μορφές με υψηλή οικονομική απόδοση, όπως ο αθλητικός και ο πολιτιστικός τουρισμός.

Κι αν ο δρόμος μέχρι τότε φαντάζει μακρύς και δύσκολος, είναι πολλά και τα οφέλη στο μεσοδιάστημα. Εισροή χρηματικών κονδυλίων, που άλλως δεν θα έρχονταν ποτέ, για έργα και σημαντικές αστικές και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, τόνωση της επιχειρηματικότητας και της τοπικής αγοράς και βεβαίως μερικές χιλιάδες νέων θέσεων εργασίας.

Ταξιδεύοντας με τη δική μας «Αργώ», κυνηγώντας το όνειρο θα φτάσουμε και σε αυτή την Κολχίδα. Εγγύηση για την επιτυχία είναι η σύμπνοια, η ενωτική διάθεση, η κουλτούρα μας, το ικανό ανθρώπινο δυναμικό. Φιλοδοξούμε και οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 να μείνουν στη σύγχρονη ιστορία ως μια διοργάνωση – πρότυπο, που θα ταξιδεύει την πόλη μας για πολλές δεκαετίες στη φήμη και την καταξίωση στη διεθνή συνείδηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου