ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία για την εκτροπή του Αχελώου

διαμαρτυρία-για-την-εκτροπή-του-αχελώ-851206

Την αντίθεσή τους στην εκτροπή του Αχελώου εξέφρασαν χθες εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία στης ΔΕΗ στο Βόλο και ανήρτησαν πλακάτ με συνθήματα κατά του έργου.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών οργανώσεων του Βόλου έξω από τη ΔΕΗ ήταν συμβολική, καθώς η εκτροπή των νερών από τον Αχελώο πρόκειται να χρησιμεύσει και σε υδροηλεκτρικούς σκοπούς.
Χθες στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκδικαζόταν η προσφυγή περιβαλλοντικών οργανώσεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, κατοίκων και φορέων της Μεσοχώρας Τρικάλων.
Το μέλος των Πράσινων Οικολόγων, κ. Τάκης Κολώνιας, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ με νόμο από άλλο νομοσχέδιο, προσπαθεί να παρακάμψει τις αντιρρήσεις που έχει εκφράσει το Συμβούλιο Επικρατείας στο ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου. Εμείς στο Βόλο (όπως στην Αθήνα, στο Αγρίνιο, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις) διαμαρτυρόμαστε και δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην εκτροπή του Αχελώου». Πρόσθεσε δε ότι με τα έργα αφανίζεται ένα ολόκληρο χωριό και παθαίνει ζημιά ένα παρθένο δάσος, ενώ ήδη κατασκευάστηκε ένα φράγμα ύψους 150 μέτρων, που είναι πολύ μεγάλη επέμβαση στη φύση.
Από την πλευρά του ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΝ και της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, ανέφερε ότι υπάρχουν αντιδράσεις για ένα έργο που σχεδιάστηκε εδώ και 22 χρόνια, είναι αντιοικολογικό και δε λειτουργεί υπέρ της ανάπτυξης. Συμπλήρωσε δε ότι για να μη μπορεί να σχεδιαστεί στο σύνολό του σε 22 χρόνια, σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα και οι ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να αντισταθούν σε «φαραωνικά» και αντιοικολογικά έργα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου