ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνία για τις δομές ψυχικής υγείας

αγωνία-για-τις-δομές-ψυχικής-υγείας-67394

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί τα μέλη και το προσωπικό του Κέντρου Ημέρας για την Προώθηση της Ψυχικής Υγείας ΚΗΠΟΣ, προκειμένου να υποστηριχθεί η δομή που βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο, ελλείψει πόρων. Όπως υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι «μεγαλώνουν και τα προβλήματα στους χώρους των δομών που μετά βίας πια συντηρούνται.

Τα λειτουργικά έξοδα τρέχουν, αλλά από πουθενά δεν μπαίνουν χρήματα για να τα καλύψουν. Οι ομάδες υπολειτουργούν, οι παροχές μειώνονται, η συνέχιση της λειτουργίας τόσο του Κέντρου Ημέρας ΚΗΠΟΣ όσο και του Οικοτροφείου «ΜΑΖΙ» βρίσκεται σε οριακό σημείο»…

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο Ημέρας «ΚΗΠΟΣ» μετέφερε εγγράφως στον Υπουργό Υγείας Αλέξανδρο Λυκουρέτζο, ο Αντιδήμαρχος Βόλου Απόστολος Παντσάς, με αφορμή την συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους. Στην επιστολή του, ο κ. Παντσάς υπογραμμίζει ότι «η τελευταία χρηματοδότηση που υπήρξε από το Υπουργείο Υγείας έφτασε για να καλύψει τις μισθοδοσίες του προσωπικού μέχρι και το μήνα Απρίλιο.

Διανύοντας ήδη το Δεκέμβριο και με μηδαμινά πια έσοδα -ακόμα και για τα λειτουργικά έξοδα του Κέντρου Ημέρας-, οι άνθρωποι που εξυπηρετούνται, αρχίζουν να βιώνουν και οι ίδιοι τα προβλήματα που δημιουργούνται από την υποχρηματοδότηση των δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και να έρχονται αντιμέτωποι ακόμα και με το ενδεχόμενο κλεισίματος των δομών αυτών». Ο Αντιδήμαρχος Βόλου τονίζει ότι «είμαστε πεπεισμένοι για την αναγκαιότητα στήριξης του Κέντρου Ημέρας «ΚΗΠΟΣ» και τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που επιτελεί στο πλαίσιο της τοπικής κοινωνίας» ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό να μεριμνήσει «για τη λύση των οικονομικών τους εκκρεμοτήτων».

Στο μεταξύ, τα μέλη και το προσωπικό του Κέντρου Ημέρας για την Προώθηση της Ψυχικής Υγείας ΚΗΠΟΣ πραγματοποιούν Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ στο χώρο του Κέντρου Ημέρας Μεταμορφώσεως 23α και Σοφοκλέους στο Βόλο. Το μπαζάρ θα παραμείνει ανοιχτό έως και σήμερα Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, από τις 9 το πρωΐ έως τις 3 μ.μ. και τα έσοδα θα διατεθούν για τις δράσεις των μελών του ΚΗΠΟΣ.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου