ΤΟΠΙΚΑ

Ψηφίστηκαν τέλη και φόροι για το 2013

ψηφίστηκαν-τέλη-και-φόροι-για-το-2013-68176

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου η απόφαση της Δημοτικής Αρχής για τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού που θα είναι τα ίδια που ήταν και το 2012. Σύμφωνα με την απόφαση και με βάση όσα ισχύουν για την Α ΄ Ζώνη του Βόλου (κάτω από την Αναλήψεως και ανάμεσα στα δύο ποτάμια) τα τέλη καθαριότητας για τα σπίτια παραμένουν στα 1,89 ευρώ/τ.μ./έτος, στη Β΄ Ζώνη του πρώην Δήμου Βόλου τα τέλη παραμένουν στα 1,53 ευρώ/τ.μ./έτος . Στη Νέα Ιωνία τα τέλη για τα σπίτια παραμένουν στα 1,8 ευρώ με εξαίρεση το πρώην δημοτικό διαμέρισμα Γλαφυρών που παραμένει στο ένα ευρώ.

Στη Νέα Αγχίαλο και στον Ιωλκό τα τέλη παραμένουν στο 1,53 ευρώ και στην Πορταριά και στην Αρτέμιδα στο 1,50 ευρώ. Στην Αγριά τα τέλη παραμένουν στα 1,80 ευρώ, ενώ τέλος στη Μακρινίτσα τα τέλη παραμένουν στο ένα ευρώ.

Ακόμη στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ψηφίστηκαν τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα τέλη παραμένουν στα περυσινά επίπεδα με ελάχιστες εξαιρέσεις. Μία από αυτές είναι η οδός Κουμουνδούρου, όπου τα τέλη κατάληψης πεζοδρομίου καθορίστηκαν στα 48 ευρώ/τ.μ., όσο δηλαδή και στην οδό Κονταράτου. Στους υπόλοιπους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, όπως είναι η οδός Κουμουνδούρου, τα τέλη παραμένουν στα 30 ευρώ το τ.μ/έτος. Επίσης στους πεζόδρομους στην περιοχή του Παλαιού Λιμεναρχείου τα τέλη καθορίστηκαν στα 38 ευρώ/τ.μ., όσο δηλαδή είναι τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα στην παραλία.

Ακόμη στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου εγκρίθηκε η αναπροσαρμογή του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων που για το πρώην Δήμο Βόλου αυξήθηκε από τα 0,13 ευρώ το τ.μ στα 0,16 ευρώ, για τη Νέα Ιωνία μειώθηκε από τα 0,20 ευρώ στα 0,19 ευρώ, ενώ για πρώτη φορά θεσπίζεται δημοτικός φόρος 0,07 ευρώ/τ.μ. στις περιοχές της Αγριάς, του Ιωλκού και της Μακρινίτσας, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν μηδενικός.
Ακόμη το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να ισχύσει ενιαίος συντελεστής στον ενιαίο Δήμο Βόλου ύψους 0,42 ευρώ/τ.μ. την εβδομάδα για τις διαφημίσεις που αφορούν: α) σε μόνιμα και σταθερά ή προσωρινά και κινητά πλαίσια τα οποία τοποθετούνται σε πλατείες, οδούς, πεζοδρόμια, δημόσιους και κοινόχρηστους γενικά χώρους β) στις περιφράξεις ακάλυπτων χώρων και ανεγειρόμενων ή εγκαταλειμμένων οικοδομών με συναίνεση του ιδιοκτήτη ή νομέα ή του διαχειριστή αυτών γ) σε χώρους σιδηροδρομικών, λιμενικών και αεροπορικών σταθμών καθώς και σε χώρους σταδίων και γηπέδων που καθορίζονται από τη διοίκηση των αντίστοιχων φορέων. δ) μέσα σε καταστήματα, κινηματογράφους, θέατρα και άλλους δημόσιους χώρους και σε περίπτερα, στέγαστρα αφετηριών και στάσεων αναμονής επιβατών λεωφορείων αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου