ΤΟΠΙΚΑ

Εγγραφές 534 μελών και φίλων στο ΠΑΣΟΚ

εγγραφές-534-μελών-και-φίλων-στο-πασοκ-851206

Αυξημένο εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον ψηφοφόρων για την εκλογή νέου αρχηγού του κόμματος, στις 11 Νοεμβρίου. Αν και η συντριπτική πλειοψηφία προτίμησαν να προσφύγουν στις εσωκομματικές κάλπες με την ιδιότητα του «φίλου».
Στο μητρώο του τοπικού ΠΑΣΟΚ, έως χθες οπότε έληξε η προθεσμία νέων εγγραφών, προστέθηκαν 88 νέα μέλη και 446 φίλοι του κόμματος. Τα αρχεία των μελών και των φίλων έκλεισαν προσωρινά, προκειμένου να σταλούν στις Οργανώσεις με την μορφή εκλογικών καταλόγων. Ο εκλογικός κατάλογος θα ξανανοίξει την ημέρα της ψηφοφορίας.
Η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιείται την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, σε όλη τη χώρα και σε συγκεκριμένα σημεία-εκλογικά κέντρα, τα οποία θα δημοσιοποιηθούν εγκαίρως.
Η συμμετοχή στην ψηφοφορία είναι ελεύθερη και ανοιχτή για όλους τους πολίτες, ακόμα και εάν δεν είναι σήμερα εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Μελών και Φίλων του Κινήματος.
Όσοι πολίτες επιθυμούν να ψηφίσουν για την εκλογή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και δεν δήλωσαν την εγγραφή τους έως χθες, μπορούν να προσέλθουν την ημέρα της εκλογής στα εκλογικά κέντρα, που θα έχουν οργανωθεί για τον σκοπό αυτό, με την αστυνομική τους ταυτότητα και αφού πρώτα εγγραφούν μέλη ή φίλοι μπορούν να ψηφίσουν.
Για όσους θα εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας, μοναδική προϋπόθεση είναι η διαβεβαίωσή τους, που περιέχεται στην αίτηση εγγραφής, ότι «Σύμφωνα με το άρθρο 18 του Καταστατικού, τα Μέλη και οι Φίλοι του ΠΑΣΟΚ δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα και αποδέχονται τις αρχές και τους στόχους του Κινήματος».
Στο μεταξύ, στην Αθήνα κατευθύνονται σήμερα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συμμετάσχουν στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος, που θα ολοκληρώσει τις εργασίες της την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου, με θέμα: «Η πορεία του ΠΑΣΟΚ – Πολιτικές θέσεις και στρατηγική για μια νέα προοδευτική κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία».
Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης ξεκινούν σήμερα στις 2 το μεσημέρι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου