ΤΟΠΙΚΑ

Παρουσίαση Ελληνικού Πρωινού στη Μαγνησία

παρουσίαση-ελληνικού-πρωινού-στη-μαγ-68317

Εκδήλωση για την παρουσίαση, ανάδειξη και προώθηση του Ελληνικού Πρωινού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Domotel Xenia Volou από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος με τη συνεργασία και υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

Το «Ελληνικό Πρωινό» (www.greekbreakfast.gr), μια πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, είναι ένα πρόγραμμα που επικεντρώνεται στην ελληνική γαστρονομική παράδοση, με στόχο να αναδείξει τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας και να δώσει τη δυνατότητα να συνδεθούν ο πρωτογενής τομέας με τον τουρισμό αλλά και να αποκτήσει η χώρα μας άλλο ένα τουριστικό προϊόν.

Στην εκδήλωση είχαν προσκαλεστεί όλα τα ξενοδοχεία – μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σπουδαιότητα που έχει η ένταξη του "Ελληνικού Πρωινού" στις επιχειρήσεις τους, αλλά και να λάβουν απαντήσεις σε απορίες, ερωτήματα και διευκρινίσεις από τον υπεύθυνο της οργάνωσης και προώθησης του "Ελληνικού Πρωινού" εκ μέρους του Ξ.Ε.Ε., κ. Γιώργο Πίττα, και τον Αντιπρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κώστα Λεβέντη.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από μια σειρά παράλληλων δράσεων, όπως είναι η παρουσίαση προϊόντων των τοπικών παραγωγών, προϊόντα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Ελληνικό Πρωινό, προς ενημέρωση των ξενοδόχων. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι τοπικοί συνεταιρισμοί αλλά και επιχειρήσεις πρόβαλαν τις μαρμελάδες, το μέλι, τα γλυκά του κουταλιού, τις παραδοσιακές πίτες, το σταφιδόψωμο, τη μηλόπιτα, τη λαδόπιτα, τη χορτόπιτα, τα παξιμαδάκια με κανέλα και πορτοκάλι, το μέλι με τα καρύδια, τον ξινό τραχανά με το προζύμι, τα πηλιορείτικα λουκάνικα, τα κάστανα, τα βιολογικά αναψυκτικά, το ελαιόλαδο, τα μήλα, τα φιρίκια αλλά και μια μεγάλη πληθώρα τοπικών προϊόντων, φρούτων και εδεσμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου