ΤΟΠΙΚΑ

Ξεμπλοκάρει η ιχθυόσκαλα Βόλου

ξεμπλοκάρει-η-ιχθυόσκαλα-βόλου-851206

Το τελευταίο εμπόδιο για την έναρξη κατασκευής του μεγάλου αναπτυξιακού έργου της ιχθυόσκαλας του Βόλου αναμένεται να ξεπεραστεί στις 11 Δεκεμβρίου και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την απορρόφηση χρηματοδότησης, προκειμένου να αρχίσει η υλοποίηση του μεγάλου αναπτυξιακού έργου.
Ως γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα ξεπεράστηκαν και τα τελευταία σοβαρά εμπόδια, αφού το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και η τοπική Αρχαιολογία άναψαν το πράσινο φως αποσύροντας τις ενστάσεις τους. Το μόνο εμπόδιο που παραμένει για την έναρξη του έργου είναι η προσφυγή κατασκευαστικής εταιρίας στο αρμόδιο τρίτο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας , αφού λόγω ελλείψεων του φακέλου της συγκεκριμένης εταιρίας το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου κατακυρώνει το έργο στη δεύτερη μειοδότρια εταιρία. Αυτός ήταν και ο λόγος της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικράτειας που συνιστά και το τελευταίο εμπόδιο για το έργο.
Όμως όπως προκύπτει από τηλεφωνική επικοινωνία του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής Βουλευτή Μαγνησίας της Ν. Δημοκρατίας Γιώργο Σούρλα με τον πρόεδρο του αρμοδίου τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας η απόφαση για την προσφυγή που έχει κατατεθεί θα εκδικαστεί στις 11 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί αμέσως και θα είναι τελεσίδικη. Γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί με ταχείες διαδικασίες από πλευράς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, να εγκατασταθεί ο εργολάβος που θα κατασκευάσει το έργο εντός του 2007, αν και σύμφωνα με τον κ. Σούρλα δεν υπάρχει ζήτημα απορρόφησης κονδυλίων και απένταξης του έργου, αφού έχει δοθεί ετήσια παράταση για την απορρόφηση των πόρων και την έναρξη κατασκευής της ιχθυόσκαλας.
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Βόλου και κυρίως των επαγγελματιών της θάλασσας πάνω από δέκα χρόνια, ενώ με την κατασκευή του θα εξυπηρετηθούν περίπου 7.000 επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς του Βόλου και της Μαγνησίας, αφού οι συνθήκες εργασίας τους θα βελτιωθούν και το δύσκολο επάγγελμά τους θα διευκολυνθεί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου