ΤΟΠΙΚΑ

Προ των πυλών τα “Δεληγεώργεια 2007”

προ-των-πυλών-τα-δεληγεώργεια-2007-851206

Ολες οι εκφάνσεις των παραστατικών τεχνών πρωταγωνιστούν στον φετινό κύκλο των “Δεληγεώργειων 2007” που ανοίγουν αυλαία την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 11 Νοεμβρίου. Οπως είναι προφανές, το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου το Κοινωφελές Ίδρυμα των Αφων Δεληγεώργη θα προσφέρει για ακόμη μία φορά στο κοινό του Βόλου ποιοτικές εκδηλώσεις με την σφραγίδα του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει Μουσική Δωματίου, Βραδιά Ελληνικής Μουσικής, Βραδιά Χορού και Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Βόλου. Η πρώτη εκδήλωση περιλαμβάνει συναυλία μουσικής δωματίου, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συναυλιών «Έρση Σαράτση» του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Στην μουσική αυτή εκδήλωση θα εμφανιστούν η βιολονίστρια Μαρία Μητριζάκη Μαρία και ο πιανίστας Νίκος Κιορσόγλου.
Πρόκειται για συναυλία μουσικής δωματίου για βιολί και πιάνο της οποίας τα έργα επεκτείνονται από το Μπαρόκ έως τον όψιμο ρομαντισμό και περιλαμβάνει έργα Ταρτίνι, Μότσαρτ, Μπαχ, Ελγκαρ.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει τα εξής:Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, θα πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα στο Ελληνικό Τραγούδι με την Έρικα Πατρικίου και τη Μαρία Ζίφκου (Διοργάνωση Καλλιτεχνικός Οργανισμός Δήμου Βόλου). Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Τέχνης «Ηλίου Μέλαθρον» του Ιδρύματος των Αφων Δεληγεώργη, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Λίνας Ρωμανού. Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου , θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο “Γ. Κορδάτος” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η τελετή απονομής τιμητικών χρηματικών διακρίσεων εις τους αριστούχους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το Ίδρυμα “ΑΦΩΝ ΔΕΛΗΓΕΩΡΓΗ” και θα ακολουθήσει δεξίωση. Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου , στο Δημοτικό Θέατρο του Βόλου θα πραγματοποιηθεί Βραδιά Χορού με Tango και Latin ρυθμούς από το Τμήμα Λάτιν και Ευρωπαϊκών Χορών του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Δίαυλος (Διοργάνωση Καλλιτεχνικός Οργανισμός Δήμου Βόλου).
Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο του Βόλου θα πραγματοποιηθεί ομιλία και θα δοθεί δωρεά χρηματικού ποσού στο Δήμο Βόλου για την εκτέλεση κοινωφελών έργων από το Ίδρυμα “ΑΦΩΝ ΔΕΛΗΓΕΩΡΓΗ”. Θα ακολουθήσει συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου της Γιώργου Καρυδάκη.
Τέλος, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου θα τελεσθεί επιμνημόσυνος δέηση εις μνήμην του Στεργίου Δεληγεώργη. Θα ακολουθήσoυν δεξίωση στην αίθουσα του Ιδρύματος των «Αφων Δεληγεώργη», όπου θα δοθεί χρηματικό ποσό από το Ίδρυμα προς την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος για εκτέλεση κοινωφελών έργων και Βραβεύσεις. Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου