ΤΟΠΙΚΑ

Σχολείο με ευαισθησίες

σχολείο-με-ευαισθησίες-69946

Χριστουγεννιάτικο παζάρι για φιλανθρωπικό σκοπό στο 13ο Δημοτικό

Παζάρι με βιβλία και παιχνίδια που συγκέντρωσαν τα παιδιά λειτουργεί στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Με κεντρικό σύνθημα «προσφέρω, χαρίζω, βοηθώ» μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στο Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες», στο Ορφανοτροφείο του Βόλου και σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Η προσφορά των μικρών μαθητών είναι συγκινητική, καθώς και το ενδιαφέρον ν’ αγοράσουν κάτι από το παζάρι.

Επίσης την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, το απόγευμα στο χώρο του σχολείου οι μαθητές της Ε΄ της Στ΄ τάξεων διοργανώνουν χριστουγεννιάτικη γιορτή με θέμα «τα Χριστούγεννα της ελληνικής παράδοσης», όπου θα αναβιώσουν έθιμα, θα τραγουδήσουν κάλαντα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας και θα ψάλλουν εκκλησιαστικούς ύμνους.

Στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι να συγκεντρωθούν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Παράλληλα στο σχολείο συγκεντρώνονται καπάκια από εμφιαλωμένα νερά που θα δοθούν στο Σύλλογο Αναπήρων Λαμίας για την αγορά αμαξιδίου.

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου μαθητές της ΣΤ΄ τάξης θα έχουν ψηφιακή συνάντηση με το συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά για να μιλήσουν για το βιβλίο του «Ο Άγιος Βασίλης είμαι εγώ, είσαι εσύ, είναι όσοι έχουν καρδιά και αγαπάνε», που προβάλλει μια διαφορετική εικόνα του Άι-Βασίλη από αυτή που γνωρίζουμε και που μάλλον όμως είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Επίσης θα γίνει μια προσέγγιση και στα χριστουγεννιάτικα έθιμα της Σμύρνης, καθώς στο σχολείο υλοποιείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη Σμύρνη και τις χαμένες πατρίδες της Μικράς Ασίας.

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του σχολείου θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου με τη γιορτή των μικρών μαθητών της Α΄ τάξης που θα στείλουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο μήνυμα και τις ευχές τους για μια ευτυχισμένη καινούρια χρονιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου